2020-07-05 04:10

A picat moțiunea de cenzură din Parlamentul Moldovei

 |  22:06
A picat moțiunea de cenzură din Parlamentul Moldovei

Este oficial: cetățenii Republicii Moldova vor plăti pentru miliardul de dolari furat din sistemul financiar-bancar. Moțiunea de cenzură inițiată de opoziția parlamentară a eșuat, din lipsă de cvorum. Asta înseamnă că proiectele de lege asumate de Guvern sunt considerate aprobate și vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial, transmite TVR.

Deși proiectul moțiunii de cenzură inițiat de opoziția parlamentară nu a trecut prin comisia juridică, dimineață biroul permanent al parlamentului a decis organizarea ședinței plenare. Coaliția majoritară a trimis presei un comunicat prin care califică proiectul moțiunii drept unul demagogic și a anunțat că nu va participa la ședința de plen.

Prezent la scurta ședință a parlamentului, premierul Pavel Filip a calificat și el moțiunea opoziției drept una cinică, și a acuzat autorii proiectului că anume ei ar fi pus bazele jafului miliardului pentru care acum Executivul este nevoit să-și asume răspunderea.

Responsabilitatea pentru furtul miliardului este pasată de la o formațiune politică la alta.

Opoziția parlamentară spune că nu va ceda și va depune o nouă moțiune de cenzură pentru a da jos Guvernul condus de Pavel Filip. Mai mult, acuză guvernarea de nerespectarea regulamentului Parlamentului.

Zeci de oameni au venit în fața Parlamentului la un protest pentru a-și manifesta nemulțumirea față de decizia guvernului de a transforma în datorie publică 13,5 miliarde de lei. Este vorba de banii acordați de BNM sub forma de credite de urgență sub garanția guvernului pentru a împiedica falimentarea Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank. Potrivit proiectului, banii vor fi achitați de cetățeni sub formă de taxe și impozite pe o perioadă de maxim 25 de ani cu o rată a dobânzii de 5%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz