2020-08-05 02:49

A RECUNOSCUT: Mii de persoane au fost în izolare fără motiv

 |  22:02
A RECUNOSCUT: Mii de persoane au fost în izolare fără motiv

La finalul lunii iunie, Israelul a reluat controversata supraveghere a reţelelor de telefonie mobilă în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei…

Acum, Ministerul Sănătăţii din Israel a recunoscut că a trimis mii de persoane în izolare fără niciun motiv. După ce a reluat supravegherea telefoanelor mobile, potrivit DPA. Se crede că aproximativ 12.000 de oameni au primit din greşeală un SMS de la serviciul de informaţii interne Shin Beth în care li se cerea să se autoizoleze la domiciliu, a declarat un reprezentant al Ministerului Sănătăţii într-o audiere în comisia parlamentară de specialitate.

26.000 de apeluri de la persoane care au primit mesajul respectiv

În săptămâna următoare, zeci de mii de israelieni au primit un mesaj în care erau informaţi că intraseră în contact cu un caz de COVID-19 şi că ar trebuie să se autoizoleze, a relatat cotidianul Times of Israel. De atunci, 150 de angajaţi ai unei linii telefonice guvernamentale au primit peste 26.000 de apeluri de la persoane care au primit mesajul respectiv. 83% dintre aceste apeluri au fost pentru a protesta împotriva ordinului de autoizolare, potrivit agerpres.ro. ''Dacă cineva ne spune că a fost acasă în perioada menţionată în mesaj, atunci îl credem şi poate ieşi din carantina la domiciliu'', a afirmat un reprezentant al Ministerului Sănătăţii israelian.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz