2019-10-16 02:58

UPDATE. Accident feroviar TRAGIC în Italia. Bilanţul e sângeros: Trei persoane au murit şi peste o sută sunt rănite. Anunţul MAE

 |  11:23
UPDATE. Accident feroviar TRAGIC în Italia. Bilanţul e sângeros: Trei persoane au murit şi peste o sută sunt rănite. Anunţul MAE

Cel puţin trei persoane au murit şi alte 100 au fost rănite, după ce un tren a deraiat în apropiere de Milano. Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 07.00 (ora 08.00, ora României). La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe şi echipe de descarcerare. Din păcate, zece dintre răniţi se află în stare gravă.

UPDATE 13.21. ”La ora actuală continuă operaţiunile de descarcerare. Pe lista victimelor nu figurează niciun cetăţean român. Membrii Consulatului de la Milano s-au deplasat la locul accidentului, au luat legătura cu autorităţile locale şi sunt gata să ofere asistenţă consulară”, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Trenul efectua o cursă între oraşele Milano şi Cremona. Compania feroviară Ferrovie dello Stato a anunţat că trenul regional a deraiat la gara Pioltello Limito, situată la aproximativ 40 de kilometri de Milano.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară, adăugând că acesta monitorizează cu prioritate situaţia. „Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs în dimineaţa zilei de 25 ianuarie 2018. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime. Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident. Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, se arată în documentul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Cel puţin două persoane au murit şi alte zece au fost rănite după ce un tren a deraiat, joi dimineaţa, în apropierea oraşului italian Milano, informează BBC News Online. Accidentul feroviar a avut loc la ora locală 7 (8, ora României). Potrivit cotidianului La Stampa, alte zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe şi echipe de descarcerare. Trenul efectua o cursă între oraşele Milano şi Cremona. Autorităţile locale au anunţat întârzieri ale trenurilor pe această rută.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray