2020-07-04 00:09

Accidentul aviatic din Franţa. Un pilot a părăsit carlinga înainte ca avionul să piardă altitudine

 |  08:53
Accidentul aviatic din Franţa. Un pilot a părăsit carlinga înainte ca avionul să piardă altitudine

Un anchetator care se ocupă de cercetarea accidentului aviatic care s-a produs marţi în Franţa a precizat că înregistrările vocilor arată că un pilot a părăsit carlinga înainte ca avionul să piardă altitudine şi nu a mai putut intra înapoi.

Un oficial militar de rang înalt implicat în anchetă a descris o conversaţie "foarte plăcută, foarte calmă" între piloţi în prima parte a zborului de la Barcelona către Dusseldorf. Înregistrarea audio arată ulterior că unul dintre piloţi a părăsit carlinga şi nu a mai putut intra, relatează New York Times, în ediţia electronică, citat de Mediafax.

"Tipul de afară ciocăne uşor în uşă şi nu îi răspunde nimeni. Apoi bate mai cu putere, şi niciun răspuns. Nu primeşte niciun răspuns. Poţi auzi cum încearcă să spargă uşa", a afirmat anchetatorul.

"Încă nu ştim motivul pentru care unul dintre indivizi a plecat. Dar ceea ce este sigur este că la finalul zborului, celălalt pilot este singur şi nu deschide uşa", a declarat el sub acoperirea anonimatului.

Datele înregistrate de cutia neagră nu oferă indicii cu privire la condiţiile sau activitatea pilotului care a rămas în carlingă. Coborârea de la 11.500 de metri în aproximativ zece minute a fost alarmantă dar suficient de graduală pentru a indica faptul că avionul Airbus A320 nu a fost avariat în mod catastrofal.

În niciun moment în timpul coborârii nu a existat un dialog între carlingă şi controlorii de trafic aerian sau un alt semnal de urgenţă.

Una dintre principalele întrebări este de ce piloţii nu au comunicat cu controlorii de trafic aerian în timp ce avionul a început neobişnuita coborâre. Piloţii sau sistemele automate ar fi putut încerca să menţină controlul aeronavei în timp ce aceasta pierdea altitudine, susţin specialiştii.

Un oficial francez implicat în anchetă, care a vorbit sub acoperirea anonimatului, a afirmat că lipsa de comunicare dintre piloţi în timpul coborârii este tulburătoare şi posibilitatea ca tăcerea lor să fie deliberată nu poate fi exclusă.

"Nu-mi place. Pentru mine pare foarte ciudat: este o coborâre foarte lungă la viteză normală fără nicio comunicaţie, deşi vremea era bună. Până acum nu avem dovezi care să arate clar o explicaţie tehnică. Aşadar trebuie să luăm în considerare posiblitatea unei responsabilităţi umane deliberate", a declarat un oficial francez, care a avertizat că analiza lui iniţială se bazează pe informaţiile foarte limitate care sunt disponibile în prezent. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz