2020-08-03 15:33

Acest GUVERN nu scapă

 |  23:03
Acest GUVERN nu scapă

90 de plângeri au fost primite de Curtea de Justiţie a Republicii (CJR), competentă pentru judecarea membrilor guvernului pentru exercitarea funcţiei lor, iar 53 dintre ele au fost examinate şi 9 au fost admise.

Totul se petrece în Franța, acolo unde după cum bine se știe, premierul Edouard Philippe tocmai a demisionat. Dar premierul și miniștrii săi nu scapă: sunt anchetați pentru gestionarea crizei COVID-19. O anchetă judiciară cu privire la gestionarea crizei COVID-19 în Franţa va fi declanşată împotriva fostului premier Edouard Philippe şi foştilor miniştri ai sănătăţii Olivier Veran şi Agnes Buzyn, după cum a anunţat vineri procurorul general de pe lângă Curtea de Casaţie, Francois Molins, potrivit AFP.

Într-un singur cap de acuzare

Molins trebuie acum să sesizeze comisia de instrucţie a CJR care va efectua investigaţiile, după cum notează agerpres.ro. Cele 9 plângeri reţinute au fost reunite pentru a sesiza comisia de instrucţie într-un singur cap de acuzare, "abţinere de la combaterea unei calamităţi", împotriva lui Philippe, Buzyn şi Veran, potrivit comunicatului procurorului general.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, nu poate fi judecat penal pentru faptele comise în timpul exercitării funcţiei sale. Dar ceilalți…

Faptele denunțate

Agnes Buzyn a ocupat funcţia de ministru al sănătăţii până la mijlocul lui februarie, înainte de a candida pentru primăria Parisului. Edouard Philippe şi Olivier Veran făceau parte din guvernul care a demisionat vineri dimineaţa. Plângerile la CJR au început să fie depuse la câteva zile după impunerea măsurilor de izolare, la mijlocul lui martie. Ele au fost înaintate de particulari, medici, asociaţii sau deţinuţi.

Plângerile denunţau fapte precum "punerea în pericol a vieţii altei persoane", "omucidere involuntară", "refuzul de a acorda ajutor unei persoane în pericol" sau abţinerea de a lua din timp măsuri pentru stăvilirea pandemiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-04Parerea ta...

MUțENIA șI IPOCRIZIA
04 Iul 2020

Nu credeți ca asta ar trebui sa se întâmple și cu partidul PSD ? 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai în Sud sunt peste 50 de primari PSD care dețin cel puțin 2000 de hectare de teren! Degeaba ni se prezintă adevarul când Justiția Romana este: Surda - Muta - Oarba
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz