2020-03-29 04:04

Acord de pace istoric semnat între SUA și TALIBANI. Americanii ar urma să își retragă toate trupele din AFGANISTAN în 14 luni

 |  16:34
Acord de pace istoric semnat între SUA și TALIBANI. Americanii ar urma să își retragă toate trupele din AFGANISTAN în 14 luni

Statele Unite şi talibanii afgani au semnat, sâmbătă, la Doha, un acord istoric care deschide calea pentru o retragerea totală a soldaţilor americani din Afganistan şi pentru negocieri de pace interafgane după 18 ani de război, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Negociatorul american Zalmay Khalilzad şi liderul politic al talibanilor Abdul Ghani Baradar au semnat textul acordului şi şi-au strâns mâna, pe fondul unor aplauze a celor prezenţi, dintre care unii au strigat „Allah Akbar (Dumnezeu este cel mai mare)”.

SUA ar urma să-şi reducă iniţial forţele din Afganistan la 8.600 de militari, în interval de 135 de zile de semnarea acordului.

SUA şi aliaţii lor îşi vor retrage toate forţele din Afganistan în termen de 14 luni dacă talibanii îşi respectă angajamentele, potrivit unui comunicat comun emis sâmbătă de guvernele american şi afgan, transmit Reuters şi AFP.

„Coaliţia va încheia retragerea restului forţelor sale din Afganistan în termen de 14 luni de la anunţarea acestei declaraţii comune şi a acordului dintre SUA şi talibani (...) în măsura în care talibanii îşi îndeplinesc angajamentele din accord”, se spune în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-29Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
29 Feb 2020

ha ha...de cel putin 2 ani am spus ca USA pierde bani in Afghanistan cu bazele militare de acolo si plus este in extrem de mare pericol in cazul unui conflict militar cu China/Iran deoarece nu va putea sa-si apere trupele de acolo.Cine a hotarat retragerea din Afghanistan a fost un om destept,a salvat militarii de la o moarte sigura.Acum daca talibanii raman singuri o sa reinceapa razboiul cu comunistii,ocupatia lor de baza
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine