2019-10-16 20:10

Acord între rebeli şi Guvern în sudul Siriei

 |  12:01
Acord între rebeli şi Guvern în sudul Siriei

Guvernul sirian şi rebelii au ajuns la un acord, în sudul ţării, care prevede un armistiţiu imediat şi evacuarea către provincia Idleb a combatanţilor care se opun acordului, potrivit agenţiei siriene oficiale de presă Sana, relatează AFP.

”S-a ajuns la un acord între Guvernul sirian şi grupările teroriste”, a anunţat Sana, care foloseşte termenul ”terorişti” pentru a desemna grupările care luptă împotriva regimului.

Acordul prevede ”intrarea în vigoare a unui armistiţiu şi predarea de către grupările teroriste a armamentului greu şi mijlociu în toate oraşele şi localităţile”, potrivit Sana.

Cei ”care refuză această rezolvare vor pleca la Idleb împreună cu familiile lor”, a precizat agenţia.

Un acord s-a încheiat între rebelii sirieni şi emisari ruşi, asupra depunerii armelor de către insurgenţi şi desfăşurării poliţiei militare ruse în provincia Deraa (sud-vest), în apropiere de frontiera cu Iordania, a anunţat anterior un purtător de cuvânt al rebelilor.

Acordul prevede un armistiţiu, a precizat Ibrahim Jabawi, un purtător de cuvânt al Armatei Siriene Libere (ASL).Acordul a fost încheiat în a cincea rundă de negocieri, lansate sâmbătă, în regiune, între insurgenţi şi reprezentanţi ai Rusiei, aliata Guvernului lui Bashar al-Assad, printr-o mediere din partea Iordaniei.

Forţele siriene au preluat, de asemenea, controlul asupra unui post la frontiera cu Iordania.Un comandant al unor forţe proguvernamentale şi martori au anunţat anterior că forţe aparţinând Guvernului sirian şi aliaţilor acestuia au avansat, de-a lungul frontierei cu Iordania, şi erau pe cale să preia un post de frontieră aflat sub controlul rebelilor în provincia Deraa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray