2020-07-14 13:40

Actual: Raportul Ministerului de Externe al Rusiei cu privire la eroizarea nazismului

 |  00:08
Actual: Raportul Ministerului de Externe al Rusiei cu privire la eroizarea nazismului

„Ministerul de Externe al Rusiei a pregătit un raport privind situaţia legată de eroizarea nazismului, extinderea neonazismului şi alte manifestări, care contribuie la escaladarea formelor moderne ale rasismului, discriminării rasiale, xenofobiei şi intoleranţei asociate cu acestea”.

Astfel a anunțat purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova. Diplomatul a adăugat că „în document sunt reflectate situaţiile din unele ţări ale Europei, SUA şi Canada legate de intensificarea manifestărilor neonazismului, iar în unele cazuri - cu încurajarea activă a conducerilor oficiale ale unor state”.  

Calendar controversat în Cehia

Purtătorul de cuvânt al MAE rus a atras atenția și asupra faptului că „din păcate, astăzi lumea devine martoră a unor eforturi rău intenţionate de a șterge din memoria generațiilor actuale adevărul despre această perioadă tragică din istoria omenirii - perioada celui de-al Doilea Război Mondial”. Potrivit Radio România Actualități, MAE rus urmăreşte cu atenţie „noua acţiune de propagandă a simbolurilor naziste din Cehia”.

„Este vorba de realizarea calendarului cu imaginile liderilor celui de-al Treilea Reich, care a fost editat de o publicaţie cehă. Tot aceasta a pregătit, în urmă cu doi ani, suveniruri pentru vânzare cu portrete ale liderilor nazişti”, a mai declarat diplomatul rus. „Se pare că unii reprezentanți ai autorităților cehe au început să uite atât istoria, cât și lecțiile date de aceasta. Și, după cum știți, istoria nu iartă această uitare”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-05Parerea ta...

CONSTANTIN
05 Iun 2020

Trebuie transmisa Istoria reala a faptelor si a faptuitorilor!!!Nazisti nu au foet sfinti dar nici cu rusii nu imi este rusine.Daca rusii ar recunoaste fara dubii cu dovezile ce ,astazi stau ascunse in arhiva lor,,realitatea acelor vremuri ,fara sentimente preconcepute ,ar avea dreptul sa dea lectii!! Dezinformarea porneste si de la rusi.Rusii s au folosit de influienta lor politica si puterea militarra pentru a semana vrajba intre Romania si Ungaria;intre Ungaria si multe alte tarii din Europa!!Au considerat ca au dreptul sa stabileasca ce regim politic sa existe in alta tara!!Este democratic,este moral??
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz