2020-02-25 08:23

Administraţia Trump a autorizat bombele cu cianură pentru a ucide animale sălbatice

 |  11:17
Administraţia Trump a autorizat bombele cu cianură pentru a ucide animale sălbatice

Administraţia Trump i-a reautorizat pe oficialii guvernamentali să folosească dispozitivul controversat de otrăvire "bombe de cianură", după cum le-au numit criticii săi, pentru a ucide coioţi, vulpi şi alte animale de pe teritoriul Statelor Unite, potrivit The Guardian.

Capcanele, numite M-44, sunt pline cu cianură de sodiu şi sunt cel mai des împrăştiate de Wildlife Services, o agenţie federală din cadrul Departamentului american de Agricultură care ucide un număr mare de animale sălbatice în fiecare an, în special în beneficiul fermierilor şi crescătorilor privaţi.

În 2018, Wildlife Services a transmis că agenţii săi au ucis peste 1,5 milioane de animale, de la castori la urşi bruni, lupi, raţe şi bufniţe. Aproximativ 6.500 dintre acestea au fost omorâte de M-44.

Marţi, Agenţia americană de Protecţie a Mediului a anunţat că ar permite în continuare utilizarea provizorie a cianurii de sodiu pe teritoriul ţării.

Cu toate acestea, capcanele sunt din ce în ce mai contestate şi au dus, în trecut, la decese neintenţionate ale speciilor şi animalelor de companie pe cale de dispariţie, provocând daune oamenilor.

În 2017, adolescentul Canyon Mansfield făcea drumeţii împreună cu câinele său în pădurea din spatele casei familiei în Pocatellor, Idaho, când animalul a declanşat o capcană cu cianură care a pulverizat praf otrăvitor în aer. Câinele a murit pe loc iar Mansfield a fost transportat la spital, unde, în cele din urmă, şi-a revenit. Părinţii băiatului dau în judecată Wildlife Services. Cazul Mansfield a ţinut prima pagină a ziarelor din SUA şi a declanşat o opoziţie şi mai mare faţă de M-44.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine