2019-10-14 13:46

ADVERSAR de categoria grea pentru MERKEL, la alegerile din toamnă. Vezi cine este noul candidat SPD pentru funcția de CANCELAR

 |  21:16
ADVERSAR de categoria grea pentru MERKEL, la alegerile din toamnă. Vezi cine este noul candidat SPD pentru funcția de CANCELAR

Liderul partidului Social Democrat din Germania (SPD), Sigmar Gabriel, nu va fi adversarul Angelei Merkel în lupta politică pentru obținerea funcției de cancelar, transmite marți Politico, citând publicațiile germane Stern și Die Zeit, informează Agerpres.

Sigmar Gabriel a declarat, potrivit surselor citate, că nu intenționează să candideze pentru postul de cancelar și a mai spus că SPD ar trebuie să îl desemneze pentru această funcție pe fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz.

Martin Schulz a anunţat în noiembrie 2016 că se va retrage din politica europeană pentru a se concentra pe problemele interne din Germania, după ce a deţinut două mandate la conducerea Parlamentului European.

DPA relatează că Gabriel ar urma să devină ministru de Externe după ce actualul deținător al mandatului, Frank-Walter Steinmeier, va prelua, luna viitoare, funcția de președinte al Germaniei.

În vârstă de 57 de ani, Gabriel este vice-cancelar al Germaniei și ministru al Economiei. Sondajele arată că actualul lider al socialiștilor avea șanse foarte mici de a propulsa partidul spre o victorie la alegerile generale din septembrie.

SPD speră să îi învingă pe creștin-democrații conduși de Angela Merkel și să îl desemneze pe viitorul cancelar. În aceste condiții, Sigmar le-a recomandat colegilor ca Schulz să devină liderul partidului, au declarat pentru DPA surse din formațiunea de centru-stânga.

”Politicile lui MERKEL, un pericol pentru Germania!”

 

Liderul SPD, Sigmar Gabriel a acuzat că obsesia pentru politici de austeritate promovată de cancelarul german Angela Merkel şi de ministrul Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, contribuie la proliferarea formaţiunilor populiste în Germania şi în întreaga Europă, transmite Reuters, potrivit News.ro.

”Nu este nicio îndoială că politicile introduse de Angela Merkel şi de Wolfgang Schaeuble au contribuit încă din 2008 la adâncirea crizei din Uniunea Europeană, la izolarea unui guvern dominant german şi, prin insistenţa neobosită pe austeritate, a condus la creşterea şomajului în afara Germaniei”, a declarat vicecancelarul Gabriel.

Liderul SPD a lansat un val dur de critici la adresa Angelei Merkel la doar câteva ore după ce l-a propus pe social-democratul Martin Schulz pentru funcţia de cancelar al Germaniei.

”Continuarea acestor politici va pune la risc creşterea sustenabilă. Este un pericol pentru Germania”, a declarat Sigmar Gabriel.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray