2019-07-20 12:57

Afacerist român, condamnat la cinci ani de închisoare în SUA

 |  16:16
Afacerist român, condamnat la cinci ani de închisoare în SUA

Un magistrat federal l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe omul de afaceri român Cătălin Stoian, care a orchestrat o schemă de fraudă ipotecară în cartierul Albany Park din metropola Chicago, informează News.ro, citând Chicago Sun Times.

Stoian (41 de ani) a provocat daune de 1,8 milioane de dolari, după ce a cumpărat o clădire de locuinţe şi a încercat să revândă apartamentele asociaţilor săi la preţuri peste valoarea pieţei imobiliare. pentru a profita de pe urma unor împrumuturi ipotecare. Însă, apartamentele respective erau locuite de chiriaşi, care au primit ordine de evacuare atunci când întreaga schemă de fraudă s-a prăbuşit.

Cătălin Stoian a fost găsit vinovat în urmă cu doi ani de către un juriu, deşi a încercat să arunce vina pe partenerii săi pentru frauda ipotecară. Inculpaţii au cumpărat un bloc de locuinţe şi apoi au început să-şi vândă apartamentele între ei la preţuri supraevaluate, pentru a beneficia de pe urma unor împrumuturi impotecare.

Avocaţii lui Stoian au solicitat instanţei ca acesta să-şi servească sentinţa într-o închisoare din România. Faptul ar fi posibil doar printr-un acord semnat între Bucureşti şi Washington.

Riscând 10-12 ani într-o înschisoare federală, Stoian i-a cerut judecătorului clemență, prezentând scuze și lăcrimând.

În fotografie sunt victimele lui Cătălin Stoian și un șerif local, care a oprit ordinul de evacuare a chiriașilor (sursa foto: Chicago Sun Times)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray