2019-07-24 06:00

Afganistanul susţine că liderul talibanilor din Pakistan a fost OMORÂT de o DRONĂ

 |  15:48
Afganistanul susţine că liderul talibanilor din Pakistan a fost OMORÂT de o DRONĂ

Liderul talibanilor din Pakistan, Mullah Fazlullah, ar fi fost ucis într-un raid aerian coordonat de SUA împreună cu Afganistan, conform Ministerului Apărării din Afganistan, scrie Reuters, citat de News.ro.

Armata americană a comunicat joi că a coordonat un raid aerian care a avut ca ţintă o figură importantă militară din provincia afgană de est Kunar, care se află la graniţa cu Pakistanul. Un oficial american a confirmat că ţinta a fost Mullah Fazlullah.

Fazlullah era căutat de autorităţi în Pakistan, el fiind cunoscut pentru mai multe atacuri, între care unul comis în 2014 la o şcoală unde au fost ucişi 132 de copii.

"Pot confirma că Mullah Fazlullah, liderul talibanilor din Pakistan, a fost ucis într-o operaţiune aeriană comună în zona Marawera, din apropierea graniţei”, a declarat Mohammad Radmanish, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Afganistan. El a adăugat că raidul aerian a avut loc la ora locală 09:00.

Un membru al talibanilor din Pakistan a declarat pentru Reuters că gruparea încearcă să obţină informaţii din Afganistan, acolo unde majoritatea soldaţilor talibani pakistanezi se află în prezent.

"Am auzit că liderul nostru a devenit un martir împreună cu alţi patru comandanţi în zona Marawar din Kunar. Ei se aflau într-o casă atunci când o dronă a lansat rachete şi i-a făcut martiri”, a declarat Maulvi Abdur Rasheed.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray