2020-04-03 21:21

Afganistanul critică dur impunerea de către SUA a unui termen de retragere a trupelor americane

 |  17:04
Afganistanul critică dur impunerea de către SUA a unui termen de retragere a trupelor americane

Afganistanulse arată nemulţumit în faţa declaraţiilor americane de retragerea trupelor. Termenuliulie 2011 impus pentru începerea retragerii trupelor americane din Afganistaneste nerealist şi nu ajută cu nimic, a declarat ambasadorul afgan laWashington. "În primul rând, dacă subliniezi untermen nerealist,faci inamicul mult mai îndrăzneţ", a spus el. "Prelungeşti războiul.Termenul ar trebui să fie realist. Ar trebui să se bazeze pe realitatea de peteren şi noi ar trebui să transmitem un mesaj clar inamicului, anume că SUA,NATO şi afganii sunt aici pentru a-şi finaliza misiunea", a subliniatambasadorul. Ambasadorul susţine căpoporul afgan nu va mai susţine iniţiativa americană, lucru ce va determinaţările vecine să se amestece în treburile Afganistanului.

Preşedinteleamerican, Barack Obama, şi generalul David Petraeus, care a preluat comandatrupelor americane în Afganistan, au declarat că ar dori să înceapă retragereaîn iulie 2011, în funcţie de condiţiile de pe teren.

Nu toţioficiali americani privesc cu ochi buni acest termen. Ei sunt de părere că trupeleamericane se pot retrage doar în momentul în care şi-au încheiat în totalitatemisiunea pe teritoriul afgan. Senatorul republican John McCain a pus sub semnulîntrebării termenul dat de către Petraeus. "Sunt de acord cu datele deretragere, dar asta după ce strategia reuşeşte, nu înainte", a subliniatacesta.

"Dacătransmiţi un semnal inamicului că vei pleca la o anumită dată, el tevaconduce afară", au susţinut vocile din Congresul american.

Săptămânatrecută, unii dintre democraţii din Congres au susţinut un amendamentcarecere preşedintelui să ofere Congresului un raport pe Afganistan până înianuarie şi un plan de retragere a trupelor până în aprilie. Dacă Obama nuîndeplineşte angajamentul privitor la începerearetragerii până în iulie2011, Congresul va trebui să aprobe fonduri suplimentare pentru război,potrivit amendamentului. Măsura a eşuat însă, după ce Casa Albă a ameninţatcuveto dacă textul va conţine amendamentul. Însă situaţia a demonstrat căunii democraţi nu sunt de acord cu strategia militară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine