2020-07-04 15:38

AFP: “Italia e o țară de nefericiți, unde cei care nu au fost uciși sau infectați riscă să moară de foame”

 |  23:02
AFP: “Italia e o țară de nefericiți, unde cei care nu au fost uciși sau infectați riscă să moară de foame”

AFP scrie că Italia este o țară de nefericiți, unde cei care nu au fost uciși sau infectați de Covid-19 riscă să moară de foame. O țară de noi săraci în care oameni care până ieri nu aveau nicio problemă, stau la rând pentru a primi mâncare de la organizații caritabile și unde 11,5 milioane de lucrători nu mai primesc niciun fel de venituri.

Italia este supusă unei analize extrem de dură realizată de agenția franceză de presă AFP. Jurnaliștii din Hexagon folosesc termeni aspri la adresa ”colegilor” din Uniunea Europeană pe care îi consideră niște săraci, nefericiți și muritori de foame, potrivit money.ro.

Oamenii sunt disperați

AFP, citată de cotidianul italian Il Giornale, subliniază cum clasa „noilor săraci” este hrănită din ce în ce mai mult de organizaţiile de caritate. O nouă clasă socială care s-a „dezvoltat peste noapte”, chiar dacă este „doar rezultatul unei economii care era bolnavă deja înainte de apariţia coronavirusului”. Iar oamenii nevoiași care fac cozi interminabile lansează profeții sinistre: ”Companiile trebuie să reia activitățile, pentru că în cazul în vom rămâne blocați încă o lună, vom avea un război civil. Oamenii sunt disperați”.

Criza coronavirusului pare să se fi redus, dar italienii se confruntă acum cu o provocare mult mai mare. Jumătate din forța de muncă oficială nu mai poate produce nimic. De la muncitori, la lucrători independenți, până la tinerii profesioniști, iar lista celor care nu mai au lichidităţi include reprezentanți ai tuturor categoriilor de producție, chiar și pe cei care în crizele anterioare au reușit să scape de furtună.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-19Parerea ta...

DIN GROAPA IN GROAPA
20 Mai 2020

Aștepți rezultate fulgerătoare de la o țara insulara ? Bucurate romane sărac si prost ca trăiești pe un platou continental european si ai posibilitatea de a alege.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz