2019-11-19 03:03

AFP: Merkel urmează să renunţe la conducerea partidului său, Uniunea Creştin Democrată

 |  12:47
AFP: Merkel urmează să renunţe la conducerea partidului său, Uniunea Creştin Democrată

Angela Merkel va pleca de la conducerea Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) în decembrie, a declarat un reprezentant al partidului, la o zi după o usturătoare înfrângere în alegerile regionale din Hesse, pentru AFP. Angela Merkel vrea să rămână cancelar, chiar dacă nu mai conduce Partidul Uniunea Creştin Democrată (CDU), au declarat luni surse din cadrul formaţiunii pentru DPA.

”Ea nu va mai candida la conducerea partidului”, a declarat un reprezentant al partidului sub protecţia anonimatului, confrimând astfel o informaţie dezvăluită de revista Der Spiegel şi de cotidianul Handelsblatt în ediţiile online.

Angela Merkel vrea să rămână cancelar, chiar dacă nu mai conduce Partidul Uniunea Creştin Democrată (CDU), au declarat luni surse din cadrul formaţiunii pentru DPA.

Merkel susţinea anterior că cele două poziţii sunt legate una de cealaltă.

Ea a făcut aceste declaraţii în cursul unei reuniuni a conducerii partidului său în vederea discutării pierderii importante pe care a suferit-o blocul său conservator în alegeri regionale în ultimele două săptămâni.

Fostul lider al blocului conservator în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german) Friedrich Merz a declarat că el nu va candida la conducerea formaţiunii, au declarat surse apropiate acestuia pentru DPA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray