2020-08-06 04:24

Al IV-lea simpozion ASEAN – China - PNUD pe tema reducerii sărăciei, la Hanoi

 |  11:31
Al IV-lea simpozion ASEAN – China - PNUD pe tema reducerii sărăciei, la Hanoi

Cel de-al patrulea Simpozion ASEAN – China - Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) se derulează în aceste zile la Hanoi, în Vietnam, cu discuții axată pe inovația în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) și eradicarea sărăciei. Simpozionul oferă posibilitatea oficialilor de stat, a factorilor de decizie și a experților din țările ASEAN, China și PNUD de a face schimb de cunoștințe, cercetare și idei pentru a accelera acțiunile de realizare a ODD, în special în eradicarea sărăciei.

Lê Tấn Dũng, viceministrul vietnamez al Muncii, Invalizilor și Protecției Sociale, a declarat că țările ASEAN au produs realizări serioase de dezvoltare durabilă, inclusiv reducerea sărăciei și eliminarea foametei. Procentul de persoane din zona care trăiește sub 1,25 USD pe zi a fost redus de la 50% din populație în 1990 la o optime în 2015.

 

Reducerea sărăciei în Asia de Sud-Est, o prioritate a ASEAN

 

ASEAN Vision 2025 evidențiază combinația Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030 cu planul care vizează îmbunătățirea calității vieții. Huang Xilian, ambasadorul chinez la ASEAN, a declarat că China și ASEAN se angajează să consolideze cooperarea în dezvoltarea durabilă. „Noi (China) avem ani de experiență în găsirea unei căi potrivite pentru dezvoltarea durabilă și reducerea sărăciei. Ne-am dori să împărtășim cu țările ASEAN și putem învăța, de asemenea, unul de la celălalt. Vom sprijini în continuare eforturile locale ale țărilor ASEAN pentru a combate sărăcia prin proiecte și sprijin financiar. Pentru a scăpa de sărăcie, trebuie să îmbunătățim conectivitatea. Vom ajuta la stimularea dezvoltării economice a fiecărei țări ASEAN, precum și la promovarea mijloacelor de trai ale oamenilor și la reducerea nivelului sărăciei”, a spus ambasadorul Xilian pentru presa vietnameză.

Valerie Cliff, director regional adjunct al PNUD pentru Asia-Pacific, a oferit trei considerente pentru a crea un mediu propice pentru inovația incluzivă pentru a accelera și a realiza ODD. Primul este să îmbrățișăm rolul statului în stabilirea unei direcții pentru inovare la toate nivelurile de guvernare. „Inovația are o direcție și poate ajuta sau împiedica viteza și scara de nivelare a terenului de joc pe care se află sărăcia. Al doilea este să ne amintim că inovația este contextuală.

 Dacă trebuie să ne îndeplinim în mod semnificativ promisiunea de a cunoaște oameni acolo în mediul unde viețuiesc, atunci va trebui să fim din ce în ce mai agili în metodologia noastră de a crea soluții la provocări care sunt nuanțate în natură.

A treia este implicarea cetățenilor pe tot parcursul procesului de politică. Multe guverne încep deja să-și schimbe abordarea în ceea ce privește modul în care ascultă, răspund și, în unele cazuri, chiar anticipează ce au nevoie și doresc cetățenii ”, a precizat Valerie Cliff, director regional adjunct al PNUD.

Ministrul adjunct al Muncii, Dũng, a declarat: „Guvernul vietnamez este de părere că dacă foamea și sărăcia nu sunt rezolvate, obiectivele de dezvoltare, precum stabilizarea economică, dezvoltarea drepturilor omului, nu vor fi realizate. Reducerea sărăciei și eliminarea foamei au devenit o politică majoră a guvernului vietnamez. ”

Vietnam își propune să crească venitul mediu pe cap de locuitor până la sfârșitul anului 2020 de 1,5 ori față de cel din 2015. Venitul gospodăriilor sărace din zonele îndepărtate va fi dublat până în 2020, a mai spus Dũng.

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz