2020-08-08 03:47

Al-Jazeera a dat LOVITURA la Londra! Ce dezvăluire BOMBĂ face televiziunea din Qatar

 |  07:52
Al-Jazeera a dat LOVITURA la Londra! Ce dezvăluire BOMBĂ face televiziunea din Qatar

Postul de televiziune Al-Jazeera din Qatar a stârnit un incident diplomatic important între Israel și Marea Britanie, ambasadorul statului evreu fiind nevoit să prezinte scuze. Un oficial al Ambasadei Israelului la Londra apare într-o filmare realizată de un jurnalist sub acoperire în timp ce sugerează unei politiciane influente căi de acțiune pentru discreditarea și înlăturarea unor parlamentari britanici dezavuați de Guvernul de la Ierusalim.

Era de așteptat ca votul din Consiliul de Securitate al ONU împotriva colonizării teritoriilor ocupate de Israel să fie urmat de măsuri de retorsiune ale statului evreu. Iar după ce a devenit public faptul că Marea Britanie s-a implicat activ în coagularea unui punct de vedere unitar al Consiliului de Securitate, era clar că Ierusalimul va căuta metode de pedepsire a Londrei. Mai mult, întrucât Israelul are reputația de a acționa fără transparență, subversiv, nu e deloc de mirare că aceste metode țin, în bună parte, de acțiuni pe canale politice neoficiale.

Așadar, dezvăluirea reputatului post de televiziune din Qatar nu este neapărat senzațională în sine, cât prin dimensiunea acestei reușite raportată la obiectul ei. Diplomații israelieni au reputația de a fi extrem de discreți și atenți, fiind intensiv școliți de Mossad, dacă nu sunt chiar agenți de securitate sub acoperire. Prin urmare, surprinderea unui asemenea diplomat pe picior greșit e o performanță uimitoare.

The Guardian relatează că un jurnalist Al-Jazeera s-a prezentat drept un membru al unei organizații laburiste de lobby pentru Israel. Având această identitate falsă, a reușit să câștige încrederea lui Shai Masot, un angajat al ambasadei Israelului la Londra, și a Mariei Strizzolo, funcționar public și fostă consilieră a unor politicieni conservatori.

Lucrurile au mers atât de departe, încât jurnalistul a participat la discuții foarte interesante între cei doi, cu vaste implicații diplomatice, reușind să filmeze cu o cameră ascunsă o conversație în decursul căreia Masot îi sugerează lui Strizzolo să ajute la înlăturarea mai multor politicieni britanici, inclusiv a secretarului de stat pentru Afacerile Externe, Sir Alan Duncan, fiindcă „provoacă probleme”. Conform Agerpres, Duncan este cunoscut pentru poziția critică față de acțiunile de colonizare ale Israelului și pentru faptul că e susținătorul unui stat palestinian.

Masot spune chiar și despre ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, că e „un idiot”.

Contactată de Guardian, Strizzolo nu a negat autenticitatea înregistrării, dar a încercat să minimizeze implicațiile dezvăluirii, spunând că afirmațiile sunt scoase din context și că discuțiile cu Masot sunt „o bârfă inofensivă”.

În schimb, cotidanul israelian Haaretz a aflat că ambasadorul Israelului la Londra, Mark Regev, și-a cerut scuze față de Sir Alan Duncan. Mai mult, misiunea diplomatică de la Londra a emis un comunicat oficial, în care arată că afirmațiile lui Masot sunt „absolut inacceptabile”. Desigur, documentul precizează că Masot nu ar ar avea statut de diplomat, fiind doar „un funcționar angajat pe un post de debutant”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-08

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
08 Ian 2017

HA HA HA....SI EU CAND AM ZIS DESPRE ASASINAREA PRINTESEI DIANA...ADICA "TAKE DOWN".......PAI CINE ASASINEAZA O PRINTESA NU SE MAI SINCHISESTE DE CATIVA FUNCTIONARI PRECUM ASTIA...SI MOSSAD CONDUCE DE 27DE ANI SECURITATEA DIN ROMANIA ADICA GRUPAREA D-I-E A LUI PLESITA-RISTEA PRIBOI-PREDOIU.......................UN FEL DE MAFIE TZYGANEASCA PERSONALA A LUI ILIESCU-BRUCAN..........MAI TINETI MINTE DUPA CRIMELE DIN 1989 ILIESCU A FOST CHEMAT LA LONDRA SI PLIMBAT CU CARUTA REGALA............"MISTER ILESCU YOU ARE A GOOD KILLER-PLEASE TAKE DOWN THE PRINCESS IN PARIS"........IAR ILIESCU "YES OF COURSE,OUR GIPSY MAFIA WILL KILL HER,AND ANYONE ELSE YOU WANT"...............QUOD ERAT DEMONSTRANDUM.........GAME OVER
CROCODIL DE COTROCENI
08 Ian 2017

SI SE BATE SECURITATEA IN GRUPURI PLATITA DE GASCA INTERNATIONALA , CU CEA DE INTERIOR , INTRE EI . DAR SI GRUPAREA DIPLOMELOR FALSE 15 000 DIN ALEXANDRIA TELEOMAN , A LUI GENERALI MAI SI BOMBONICA CU MUSTATA . A DOUA GRUPARE , PARALELA CU A LUI GENERALISIMUL OPREA , CARE SE CEARTA INTRE EI . PRAFUL SE ALEGE DE TARA , ECONOMIE SI BUGET . SE MULGA SI SUGE TOTI CIT MAI MULT .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz