2019-12-06 03:10

Alegeri prezidenţiale în Turcia: Secţiile de votare s-au deschis. Premierul Recep Tayyip Erdogan, marele favorit al scrutinului

 |  11:47
Alegeri prezidenţiale în Turcia: Secţiile de votare s-au deschis. Premierul Recep Tayyip Erdogan, marele favorit al scrutinului

Secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din Turcia s-au deschis duminică, la ora locală 08:00 (05:00 GMT), marele favorit al scrutinului fiind premierului Recep Tayyip Erdogan. Acestea sunt primele alegeri în care președintele turc este ales direct de către cetățeni, relatează DPA și AFP, citate de Agerpres.

Cei doi contracandidați ai lui Recep Tayyip Erdogan sunt Ekmeleddin Ihsanoglu (70 de ani), candidat comun al celor două principale partide de opoziție și Selahattin Demirtas, reprezentant al Partidului Democrat Popular (HDP).

Un sondaj de opinie, publicat în această săptămână de Institutul privat Konda, Recep Tayyip Erdogan era creditat cu 57% din intențiile de vot, față de 34% pentru Ihsanoglu şi 9% pentru Demirtas.

Dacă niciunul dintre candidați nu obține cel puțin 50% din voturi, un al doilea tur de scrutin este prevăzut pentru data de 24 august.

Până în prezent, președinții Turciei erau aleși de către Parlament. Un amendament constituțional le oferă acum cetățenilor turci șansa de a-l alege direct pe șeful statului. Aproximativ 53 de milioane de cetățeni turci au drept de vot.

Secțiile de votare din Turcia se vor închide la ora locală 17:00 (ora 14:00 GMT).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray