2019-10-14 16:09

ALEGERI SUA: Marii câștigători și marii perdanți ai primului test electoral

 |  18:10
ALEGERI SUA: Marii câștigători și marii perdanți ai primului test electoral

Luni seara au avut loc alegeri primare în Statele Unite, înaintea prezidențialelor din toamna. Hillary Clinton a dominat opțiunile democraților, în timp ce controversatul om de afaceri, Donald Trump a pierdut voturile republicanilor în favoarea lui Ted Cruz.

In mai multe cazuri din statul Iowa, departajarea dintre Hillary Clinton si Bernie Sanders s-a facut printr-o metoda simpla: s-a dat cu banul, scrie New York Daily News. Per total, la alegerile primare de luni, cei doi candidati democrati au fost despartiti de mai putin de un procent.

Donald Trump nu mai este favorit sa devina candidatul Partidului Republican la alegerile prezidentiale din Statele Unite ale Americii, in aceasta postura fiind acum Ted Cruz.

Senatorul de Texas l-a invins pe miliardarul Donald Trump si a castigat alegerile primare republicane din statul american Iowa, luni seara, aminteste Mirror. In cele din urma, Cruz a castigat cu 28 la suta, fata de 24 la suta, cat a obtinut miliardarul.

Calendarul alegerilor prezidentiale din SUA a inceput cu alegerile primare din Iowa si va urma cu alegeri primare din alte state si cu dezbateri pentru ambele partide, pana pe 10 martie. In a doua jumatate a lunii iulie vor avea loc conventiile celor doua partide, urmand ca pana la 1 august sa se stie numele celor doi candidati - un republican si un democrat - pentru functia de presedinte al Statelor Unite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-02

In legatura cu acest articol...

Donald Trump nu se lasă: Pot să împușc oamenii, nu pierd voturile

Abominabilul e pe cale să se producă în SUA. Donald Trump va fi candidatul republicanilor
Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Ochii pe America Alegerile din Statele Unite au intrat acum în linie dreaptă, după ce convențiile celor două mari partide, Democrat și Republican, și-au desemnat oficial candidații. Hillary Clinton și Donald Trump sunt singurii rămași în cursa pentru a deveni cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite
31 Iul 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray