2020-08-09 13:01

Alegerile pentru Congresul SUA. Obama - în jos, dar nu terminat

 |  17:16
Alegerile pentru Congresul SUA. Obama - în jos, dar nu terminat

Aproximativ90 milioane de persoane sunt aşteptate să voteze azi la alegerile pentruCongresul american. Sondajele de opinie sugerează că Partidul Democrat vapierde majoritatea în Camera Reprezentanţilor şi trebuie să lupte pentru a nu opierde şi la Senat.

Potrivit ultimelordate, republicanii sunt cotaţi la 52% şi democraţii la 42%. Avansulrepublicanilor este suficient de marepentru a le asigura preluarea controlului Camerei Reprezentanţilor şi să taieadânc în majoritatea democrată din Senat. Deşi alegerile de azi sunt pentruCongresul şi funcţiile de guvernator, republicanii au încercat să le transformeîntr-un referendum asupra lui Obama, el fiind indicat drept vinovatul deserviciu pentru starea precară a economiei. Dacă sondajele se vor confirma,republicanii vor fi în poziţia de a face viaţa incomodă democraţilor, înspecial planurilor lui Obama în cei doi ani de până la termenul alegerilorprezidenţiale. O mare parte din dezamăgirea populaţiei, conform sondajelor, arelegătură cu nivelul scăzut al economiei şi cu sentimentul că Obama este preacerebral, că nu face mai mult pentru a se conecta cu alegătorii. Acesta estenivelul de dezamăgire, chiar şi printre democraţi, care, aproximativ jumătate,spun că Obama nu ar trebui să primeascăîn mod automat nominalizarea partidului pentru un al doilea mandat la Casa Albăşi că ea ar trebui să fie contestată.

Ultimazi de campanie, semnal negativ pentru Obama

În ultima zi decampanie, Obama a încercat să revitalizeze spiritul de la alegerile din 2008,dar la mitingul final, premergător zilei votului, existenţa a mii de locurigoale a fost semnalul că povestea de dragoste cu electoratul nu este pe un drumtocmai bun. Obama le-a cerut alegătorilor să meargă la vot şi a încercat să deavina pentru problemele economice pe politicile predecesorului său, republicanulGeorge W. Bush. "Acest scrutin este o alegere între politicile care ne-aubăgat în această situaţie şi politicile care ne vor scoate din ea", a spuspreşedintele. El a adăugat că republicanii ar reduce impozitele pentrumilionari şi miliardari şi ar lăsa clasa muncitoare să se descurce singură. Darabilităţile sale retorice celebre nu mai sunt suficiente, iar democraţii seconfruntă cu înfrângerea în alegerile pentru Congres şi pentru guvernatori, oreprezentare pe care analiştii politici spun nu au mai văzut-o de peste 60 deani.

Republicanii staubine în sondaje, datorită nemulţumirii populaţiei faţă de nivelul ridicat alşomajului şi a creşterii economice lente, dar şi datorită susţinerii acordatede mişcarea ultraconservatoare Tea Party, care a devenit un reper pentru ceinemulţumiţi de programele guvernamentale costisitoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz