2020-07-04 13:27

Alertă călătorie MAE: Traficul rutier, BLOCAT la frontiera croato-slovenă

 |  07:10
Alertă călătorie MAE: Traficul rutier, BLOCAT la frontiera croato-slovenă

MAE a emis o alertă de călătorie în care avertizează cetăţenii români care se află sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că este blocat traficul rutier prin punctul de trecere frontieră Trnovec (Croaţia-Slovenia). De asemenea, traficul feroviar pe relaţia Croaţia-Slovenia a fost suspendat, transportul realizându-se cu autobuze puse la dispoziţie de către companiile feroviare ce operează pe aceste rute.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că începând cu noaptea de 17 octombrie 2015, autorităţile ungare au luat măsuri suplimentare de securizare a frontierei şi de instituire a unor măsuri restrictive ca urmare a valului de migranţi care se deplasează pe ruta dintre Croaţia și Ungaria. De asemenea, autorităţile slovene au luat la rândul lor măsuri de restricţionare a numărului de refugiaţi pe care îi primesc din Croaţia”, se arată în comunicatul MAE.

Sursa citată a mai precizat că „este blocat traficul rutier prin punctul de trecere frontieră Trnovec (Croaţia-Slovenia) şi, în funcţie de dinamică, pot apărea probleme similare în circulaţia terestră prin punctele de trecere a frontierei Croaţia-Slovenia, Croaţia-Ungaria şi Croaţia-Serbia”.

„Traficul feroviar pe relaţia Croaţia-Slovenia a fost suspendat, transportul realizându-se cu autobuze puse la dispoziţie de către companiile feroviare ce operează pe aceste rute, iar circulaţia feroviară pe relaţia Croaţia-Ungaria rămâne suspendată”, precizează MAE.

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Republica Croaţia să consulte paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat-http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate-http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate-http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr), pentru informaţii actualizate.

Totodată, MAE recomandă evitarea acestor zone, consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz