2020-04-05 17:23

UPDATE. Zeci de rachete, lansate de IRAN asupra a două baze aeriene americane din IRAK, ca răspuns la asasinarea generalului SOLEIMANI

 |  02:11
UPDATE. Zeci de rachete, lansate de IRAN asupra a două baze aeriene americane din IRAK, ca răspuns la asasinarea generalului SOLEIMANI

UPDATE. „Peste 12 rachete” au fost trase de Iran asupra a două baze utilizate de armata americană în Irak, Ain al-Assad și Erbil, a anunțat Pentagonul. Gardienii Revoluţiei iraniene au ripostat la asasinarea generalului Qassem Soleimani atacând cu lovituri de rachete baza aeriană Ain al-Assad din Irak, utilizată de armata americană, potrivit televiziunii naţionale iraniene, relatează AFP, preluată de Agerpres. Gardienii „confirmă că au lovit această bază din Irak cu zeci de rachete" şi ameninţă cu „răspunsuri şi mai devastatoare" în cazul unei riposte americane, a scris PressTV, canalul iranian de informaţii în engleză. Baza de la Ainal-Assad a fost complet distrusă, au afirmat Gardienii revoluţiei iraniene, citaţi de dpa.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Cel puţin nouă rachete au lovit, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, baza aeriană Ain al-Assad, din vestul deşertic al Irakului, unde sunt staţionaţi soldaţi americani, a făcut cunoscut o sursă din cadrul serviciilor de securitate, informează AFP, preluată de Agerpres.

Postul naţional de televiziune din Iran a anunţat că Teheranul a răspuns cu lovituri de rachete împotriva unei baze americane din Irak la asasinarea puternicului general Qassem Soleimani.

Preşedintele american, Donald Trump, a fost informat despre loviturile asupra bazei americane din Irak şi urmăreşte situaţia „îndeaproape", a informat Casa Albă, citată de AFP şi Reuters.

Un oficial american, citat de Reuters, a confirmat atacul cu rachete împotriva mai multor locaţii din Irak, inclusiv baza aeriană Ain al-Assad.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-08Parerea ta...

ABRAMBURICA
08 Ian 2020

Ba daca sunt nebuni , ce cauta acolo ? Sa ii lase in pace si religia lor . Dar ce cautam noi acolo ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine