2019-05-26 02:52


Alertă de securitate ridicată la Strasbourg: Autorul atacului, căutat în continuare. Persoane reținute UPDATE

 |  11:02
Alertă de securitate ridicată la Strasbourg: Autorul atacului, căutat în continuare. Persoane reținute UPDATE

Sute de poliţişti participă la operaţiunea de căutare a supectului în atacul armat din Strasbourg din estul Franţei, în urma căruia trei persoane au murit şi alte 11 au fost rănite, în timp ce autorităţile au decretat o alertă de securitate ridicată, relatează Le Figaro şi BBC.

Update:

Cinci persoane au fost reţinute în cadrul căutărilor autorului atacului de marţi din Piaţa de Crăciun de la Strasbourg - soldat cu trei morţi şi 13 răniţi, între care opt grav -, însă atacatorul nu a fost prins, a anunţat miercuri secretarul se stat de la Ministerul francez de Interne Laurent Nunez, relatează The Associated Press.

Atacatorul ar fi putut să fi fugit în Germania, a declarat Laurent Nunez la postul de radio France-Inter.

Știre inițială:

Suspectul, în vârstă de 29 de ani, născut în Strasbourg, este o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă ameninţare teroristă.

Acesta a fugit de la faţa locului după un schimb de focuri cu poliţiştii. Autorităţile au transmis că cel mai probabil este rănit.

„Suspectul a intrat în contact cu serviciile de securitate de două ori”, a declarat Christophe Castaner, ministrul francez de Interne.

Atacul armat a avut loc la un târg de Crăciun organizat în Piaţa Kléber din centrul oraşului Strasbourg.

Procurorii antiterorism din Franţa au deschis o investigaţie. Momentan, motivul atacului rămâne neclar, dar autorităţile nu exclud un atac terorist.

Ministrul de Interne a transmis că au fost întărite măsurile de securitate la graniţe şi la târgurile de Crăciun din ţară.

Şase dintre persoanele rănite sunt în stare gravă, iar ceilalţi au suferit răni uşoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-12

TAGURI: alerta de securitate, strasbourg, autor atac, atac terorist,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG