2020-07-10 03:42

ALERTĂ în Austria: Atentate teroriste, dejucate la Piața de Crăciun din Viena

 |  20:26
ALERTĂ în Austria: Atentate teroriste, dejucate la Piața de Crăciun din Viena

Autorităţile austriece au dejucat un proiect de atentate, dintre care unul urma să lovească o piaţă de Crăciun la Viena, potrivit agenţiei austriece de presă APA, citată marţi de France Presse. Parchetul responsabil cu ancheta nu a putut fi contactat luni pentru comentarii. Trei bărbaţi de origine cecenă ar fi implicaţi în acest caz, fiind influenţaţi de ideologia grupării Stat Islamic (SI), potrivit APA, citat de Ziarul Românesc din Austria.

Unul dintre ei, un tânăr în vârstă de 24 de ani, reperat după un denunţ anonim, era deja în închisoare după două încercări de a ajunge în Siria şi a se alătura ISIS. El comunica cu cei doi presupuşi complici ai săi folosind un telefon mobil şi încălcând regulile închisorii, adaugă APA.

Ceilalţi doi, în vârstă de 25 şi 31 de ani, au fost încarceraţi la sfârşitul săptămânii trecute.

Şeful reţelei ar fi intenţionat să atace piaţa de Crăciun din faţa Catedralei Sfântul Ştefan în centrul Vienei, între Crăciun şi Anul Nou.

Potrivit agenţiei austriece, alte ţinte potenţiale ar fi putut fi Salzburg (vest), dar şi oraşe din Germania, Franţa şi Luxemburg.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz