2020-04-07 14:03

ALERTĂ în Filipine. Vulcanul Taal ar putea ERUPE în apropierea capitalei Manila / A început EVACUAREA a 8.000 de oameni

 |  15:01
ALERTĂ în Filipine. Vulcanul Taal ar putea ERUPE în apropierea capitalei Manila / A început EVACUAREA a 8.000 de oameni

Vulcanul Taal, aflat în apropiere de Manila, capitala arhipelagului Filipine, a trecut duminică printr-un episod de erupţie freatică, aruncând până la 1 kilometru în atmosferă coloane de aburi şi cenuşă.

Un nor de cenuşă de 1 kilometru înălţime şi câteva cutremure au fost semnalele date duminică de vulcan, astfel că specialiştii de la Institutul de Seismologie din Filipine au ridicat nivelul de alertă la 3, care indică activitate magmatică ce poate duce la o erupţie periculoasă în câteva săptămâni.

Cel mai înalt grad de alertă este 5, când erupţia este în desfăşurare.

Oamenii de ştiinţă au recomandat evacuarea zonei din jurul vulcanului Taal, care se află pe o insulă în mijlocul lacului cu acelaşi nume, şi a două oraşe aflate în apropiere. Ei nu exclud formarea de valuri tsunami.

Oficialii au declarat că evacuarea a început, citeaza News.ro.

Cenuşa a căzut în zonele din apropierea vulcanului, dar şi în provincia Cavite, unde au fost suspendate cursurile şi locuitorii au fost sfătuiţi să rămână în case.

Vulcanul Taal, cel de-al doilea cel mai activ vulcan din Filipine, este şi o populară atracţie turistică datorită pitorescului lac format în craterul său.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine