2019-07-15 21:44

UPDATE: ALERTĂ în Germania: Luare de OSTATICI în gara din Koln. E posibil un act TERORIST

 |  16:07
UPDATE: ALERTĂ în Germania: Luare de OSTATICI în gara din Koln. E posibil un act TERORIST

Luare de ostatici într-o farmacie din gara principală din Koln, Germania. Toată gara din apropierea catedralei din Koln a fost închisă de forţele de ordine. Jurnaliştii prezenţi la faţa locului vorbesc despre poliţişti înarmaţi cu puşti semiautomate.

UPDATE: Poliţia germană a afirmat luni seară că nu exclude pista unui "atentat terorist" după sechestrarea de persoane în gara din Koln care a făcut trei răniţi pe lângă atacator, relatează AFP."Ancheta explorează toate direcţiile. Nu excludem nici pista unui atentat terorist", a declarat o responsabilă a poliţiei din Koln, Miriam Brauns, într-o conferinţă de presă."Ar putea fi vorba despre o tentativă de atentat pe care am dejucat-o", a precizat responsabilul poliţiei judiciare din Koln, Klaus-Stephan Becker, evocând pista islamistă.Deşi individul nu era cunoscut ca fiind islamist, el a lăsat "indicii" care duc la concluzia că ar putea avea o legătură cu această mişcare.În cursul luării de ostatici într-o farmacie de la gară, el s-a reclamat de la gruparea Stat Islamic, printre altele. Un document de identitate al unei persoane născute în 1963 în Siria a fost găsit la locul incidentului. "Foarte posibil" să fie vorba despre aceeaşi persoană, a explicat poliţia.

Poliţia germană a fost chemată luni să intervină într-o "situaţie cu ostatici" în apropiere de principala gară din Koln (vest), informează dpa şi Reuters, citați de Agerpres.O purtătoare de cuvânt a poliţiei a indicat că "se crede că o femeie a fost luată ostatică ori la McDonald's, ori la o farmacie din apropiere", menţionând că nu se cunosc deocamdată alte detalii.

Potrivit revistei Focus, lângă gara din Koln ar fi fost trase mai multe focuri de armă. Purtătoarea de cuvânt a poliţiei a afirmat însă că nu există informaţii că s-ar fi deschis focul.Într-un mesaj pe Twitter, poliţia a precizat că se ocupă de "clarificarea situaţiei" şi a cerut publicului să evite zona din apropierea pieţei Breslauer din oraş.Nivelul de alertă se menţine ridicat în Germania, la aproape doi ani după atentatul din piaţa de Crăciun de la Berlin soldat cu 11 morţi, revendicat de Statul Islamic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray