2020-08-15 23:55

ALERTĂ în India, unde 53 de copii au MURIT după ce au mâncat fructe de LITCHI

 |  15:28
ALERTĂ în India, unde 53 de copii au MURIT după ce au mâncat fructe de LITCHI

India este în alertă. 53 de copii au murit în ultimele zece zile după ce au mâncat litchi, fructe care se găsesc tot mai mult și în marile supermarketuri din România.

Copiii, ajunși pe capete la spital cu convulsii şi febră şi de peste 40 de grade, au fost diagnosticaţi cu encefalită acută. Afecțiunea a fost provocată de o substantă care se găseşte în fructele de litchi.

Numit şi pruna chinezească, acest fruct este toxic dacă nu este suficient de copt sau dacă este consumat în exces, pe stomacul gol sau de persoane subnutrite. Atenție mare la sâmburele fructului de litchi, care în nici un caz nu trebuie să fie consumat, pentru că este otrăvitor.

Fructele de litchi sunt foarte sănătoase și oferă o mulțime de beneficii. Sunt pline de vitamina C, dar și în concentraţie mai mică de B6, B1, B2, B3, B9. Pulpa fructului mai conţine calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, fibre alimentare şi zahăr, potrivit USDA Nutrient Database.

În medicina tradiţională, litchi a fost utilizat de numeroase culturi în tratarea bolilor, precum diabet, tuse, flatulenţă, hernie, obezitate, scrie Agerpres. Fructul de litchi este bogat în fibre şi conţine flavonoide şi antioxidanţi care protejează organismul de infecţii, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi protejează pielea de efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz