2020-07-07 19:46

Alertă la Casa Albă: Emailul lui Obama, spart de hackerii ruşi

 |  19:20
Alertă la Casa Albă: Emailul lui Obama, spart de hackerii ruşi

Corespondenţa electronică a preşedintelui american Barack Obama a fost accesată parţial de către hackeri ruşi, anul trecut, într-o intruziune în sistemul computerizat neclasificat al Casei Albe mai gravă decât s-a recunoscut oficial, potrivit unor oficiali de rang înalt, citaţi de „New York Times“.

Hackerii, care au pătruns şi în sistemul neclasificat al Departamentului de Stat, nu par să fi avut acces şi la serverele care controlează traficul de mesaje de pe dispozitivul BlackBerry al lui Obama.  Dar ei au obţinut acces la arhivele de email-uri ale unor persoane de la Casa Albă şi posibil şi ale altora din exterior cu care Obama comunică în mod regulat. Din aceste conturi, ei au obţinut email-uri pe care preşedintele Statelor Unite le-a primit sau trimis, potrivit unor oficiali care sunt la curent cu investigaţia.

Oficiali de la Casa Albă au precizat că reţelele clasificate nu au fost compromise, iar hackerii nu au obţinut informaţii clasificate.Unii oficiali au recunoscut însă că sistemele neclasificate conţin adesea informaţii considerate sensibile: programe, schimburi de email-uri cu ambasadori şi diplomaţi, discuţii despre acţiunile personalului şi legislaţie şi dezbateri politice. Oficialii nu au dezvăluit numărul email-urilor lui Obama obţinute de hackeri şi nici cât de sensibil era conţinutul acestora. Contul de email al preşedintelui nu pare să fi fost accesat.

Anchetă secretă

Totuşi, faptul că şi comunicaţiile lui Obama au fost printre cele accesate de hackeri - care ar avea legături sau chiar ar lucra pentru Guvernul rus - a fost unul dintre rezultatele anchetei ţinute secrete. Oficiali de rang înalt de la Casa Albă au ştiut de mai multe luni despre amploarea intruziunii. Faptul că atacul cibernetic a fost comis de hackeri ruşi este cel mai îngrijorător, în contextul tensiunilor cu Rusia pe fondul anexării peninsulei ucrainene Crimeea şi a implicării în conflictul din estul Ucrainei.

În timp ce hackerii chinezi sunt cunoscuţi pentru faptul că urmăresc să acceseze mai ales informaţii comerciale sau de design, omologii lor ruşi sunt mult mai atenţi să îşi ascundă urmele şi se concentrează mai ales asupra unor ţinte politice. Oficialii Casei Albe se întreabă acum dacă mai este posibil să fie protejată prezenţa electronică a preşedintelui, mai ales după ce hackerii au reuşit să treacă de sistemele firewall performante care au tocmai scopul de a-i descuraja.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz