2020-08-04 20:53

ALERTĂ la Londra: Au fost descoperite trei tone de EXPLOZIBIL

 |  17:48
ALERTĂ la Londra: Au fost descoperite trei tone de EXPLOZIBIL

Gruparea teroristă Hezbollah a stocat, la periferia Londrei, trei tone de azotat de amoniu, un material utilizat în crearea explozibil, relatează The Daily Telegraph.

Depozitul a fost descoperit de poliţia britanică şi de MI5, agenţia care se ocupă de securitatea internă a Marii Britanii, în anul 2015, însă informaţia nu a fost făcută publică în mod deliberat.

Autorităţile au şi arestat un bărbat suspectat de tentativa la terorism, care ulterior a fost eliberat. În plus, identitatea lui a fost ţinută secret.

Cei care operau depozitul respectiv ar fi făcut, de fapt, parte dintr-o operaţiune mai amplă, din care făceau parte ofiţeri operativi ce activau în Thailanda şi Statele Unite - ofiţeri, de asemenea, descoperiţi.

Potrivit "The Daily Telegraph", atât David Cameron, prim-ministrul britanic de la acea vreme, cât şi Theresa May, ministrul de Interne, au fost informaţi personal de situaţie întrucât se pusese problema unei ameninţări serioase teroriste.

Cu toate acestea, la momentul descoperirii, presupusa planificare a unui atac terorist era într-o fază incipentă, nefiind clar dacă chiar Marea Britanie era și cea vizată. 

Hezbollah este recunoscută de cea mai mare parte a comunităţii internaţionale drept o organizaţie teroristă. Gruparea s-a bucurat, de ani de zile, de susţinere din partea Iranului, atât cu arme, cât şi cu fonduri. Hezbollah este facţiunea dominantă din Liban, iar în momentul de faţă este implicată activ în războiul civil din Siria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz