2020-01-27 10:44

Alertă MAE: Cod roşu şi portocaliu de caniculă în Ungaria

 |  09:41
Alertă MAE: Cod roşu şi portocaliu de caniculă în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă în care informează cetăţenii că în Ungaria au fost emise atenţionări de cod roşu şi portocaliu de caniculă, valabile pentru vineri, 7 august.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atenţionare cod roşu de caniculă pentru judeţele din nord-vestul Ungariei, valabil pentru ziua de 7 august 2015, până la miezul nopţii. Judeţele afectate sunt: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom şi Veszprém. Pentru restul teritoriului ungar va fi în vigoare, în aceeaşi perioadă de timp, un cod portocaliu de caniculă”, se arată în informarea MAE.

Sursa citată mai menţionează că valul de căldură va continua şi în zilele următoare, aşteptându-se ca temperaturile să depăşească valorile medii înregistrate pentru această perioadă.

„Valorile ridicate ale temperaturilor pot favoriza şi apariţia furtunilor (vânt, ploaie şi, posibil, grindină), aşteptându-se astfel de fenomene extreme, în special, în zona de sud-vest a Ungariei”, menţionează MAE.

Ministerul de Externe le recomandă cetăţenilor români să consulte paginile de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/HU-Ungaria.html & www.mae.ro. De asemenea, MAE precizează că români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine