2019-10-20 22:12

ALERTĂ MAXIMĂ în Mexic. Cutremur cu magnitudine 7,2 urmat de 225 de replici

 |  10:00
ALERTĂ MAXIMĂ în Mexic. Cutremur cu magnitudine 7,2 urmat de 225 de replici

Un seism foarte puternic, cu magnitudinea 7,2, a avut loc în sud-vestul Mexicului, la ora locală 17.39, acesta fiind urmat de 200 de replici. Preşedintele statului a declarat stare de urgenţă.

Aproximativ un milion de case au rămas fără curent electric în urma cutremurului, iar un elicopter militar aflat în recunoaştere, în care se aflau şi ministrul mexican de interne şi guvernatorul statului Oaxaca, s-a prăbuşit, ducând la moartea a cel puţin doi oameni.

Seismul a avut loc la 24,6 de kilometri adâncime şi epicentrul, la 54 de kilometri nord-est de Pinotepa Nacional şi la 109 kilometri vest-sud-vest de Oaxaca, potrivit CNN.

După aproximativ o oră, la 18.36, a fost înregistrată o replică puternică, cu magnitudinea 5,8, potrivit USGS (Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite). Acest seism a avut loc la o adâncime de 8,9 kilometri, iar epicentrul lui, la 35,5 kilometri est-sud-est de Pinotepa Nacional şi la 145 de kilometru sud-vest de Oaxaca.

Preşedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, a convocat Comitetul Naţional de Urgenţe. De cealaltă parte, Luis Felipe Puente, coordonator privind protecţia civilă din cadrul guvernului, a informat că nu se aşteaptă valuri de tip tsunami pe coastele mexicane.

„Nu au fost înregistrate daune majore. S-a simţit foarte puternic pe coasta Guerrero, de la Oaxaca la Michoacán, iar în Ciudad de México a provocat panică. Nu există pierderi de vieţi raportate şi nici mari daune materiale”, a spus secretarul guvernului Alfonso Navarrete, care a explicat că seismul a durat 1 minut.

În luna septembrie a anului trecut, două seisme puternice au avut loc în Mexic. Primul, pe 7 septembrie, cu magnitudinea de 8,1, în sudul ţării, iar cel de-al doilea, de 7,1 magnitudine, pe 19 septembrie, care a provocat moartea a peste 220 de persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray