2020-07-11 11:51

Altă belea: Poluare de la MĂNUȘI și măști. Cum se face

 |  23:01
Altă belea: Poluare de la MĂNUȘI și măști. Cum se face

Activiștii de mediu trag un nou semnal de alarmă: mănușile chirurgicale și măștile din plastic devin principalii poluatori în lumea post-pandemie. Potrivit ONG-ului “Opération mer propre”, pe lângă poluarea deja existentă, în ultima perioadă, în Marea Mediterană, scafandrii au descoperit mănuși și măști aruncate în largul Coastei de Azur.

Organizația neguvernamentală din Franța a atras atenția aupra faptului că echipamentele de protecție, precum mănușile și măștile, aruncate neglijent poluează Marea Mediterană, potrivit BBC.

Pe această cale, activiștii de mediu trag un semnal de alarmă privind apariția unui nou tip de poluare, pe măsură ce tot mai multe țări din Europa au decis redeschiderea turismului, iar localnicii și turiștii sunt sfătuiți să poarte echipamente de protecție menite să oprească infectarea cu virusul SARS-CoV-2.  “Aceste măști repezintă o situație recentă, vor apărea cu milioanele, așa că, atenție, este începutul unui nou tip de poluare”, a declarat Laurent Lombard, fondatorul organizației de mediu.

Un dezastru

Fenomenul nu se limitează la uscat. Imediat dupa relaxarea restricţiilor, în marile orașe franceze au început să apară măşti sanitare, aruncate pe trotuare. Toate fotografiile definitorii pentru pandemia de coronavirus par să includă un lucru - plasticul. Măști sanitare, mănuși chirurgicale, echipament de protecție și saci - criza coronavirusului a dus la o creștere rapidă a cererii și producției de obiecte din plastic. Criza ecologică cu care ne confruntăm ar putea să fie puternic accentuată, în acest fel, de cea a coronavirusului, relatează CNN. „Zeci de măști și mănuși chirurgicale zac aruncate peste tot în zona în care locuiesc, în Washington DC. A plouat, iar apa le duce spre canalizare, de unde ajung Râul Anacostia, Chesapeake Bay și apoi în Oceanul Atlantic”, spune John Hocevar, director de campanie la Greenpeace SUA.

De la oameni care aruncă mănuși și măști sanitare pe străzi, la reglementările ecologice împotriva plasticului desființate, întrerupte sau amânate, criza ecologică a coborât rapid pe locul 2 în topul importanței față de cea mai semnificativă criză de sănătate publică din perioada contemporană, potrivit analiștilor. Care mai subliniază că toate acestea ar putea, însă, să se transforme într-un dezastru pentru oceanele deja extrem de poluate cu plastic.

Foto: Riders Match


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz