2020-07-11 11:03

Am stat degeaba izolați? Virusul dispare oricum după 70 de zile! ANALIZA profesorului Isaac Ben-Israel

 |  21:02
Am stat degeaba izolați? Virusul dispare oricum după 70 de zile! ANALIZA profesorului Isaac Ben-Israel

Profesorul Isaac Ben-Israel (foto) este şeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare. El susţine că indiferent de restricţii, rezultatul va fi acelaşi: după 70 de zile noul coronavirus dispare, cu sau fără alte intervenţii.

Analiza sa dovedeşte că noul coronavirus atinge un nivel maxim după 40 de zile de la apariţia în comunitate. După cele 40 de zile, viralitatea coronavirusului scade rapid şi după 70 de zile dispare complet, indiferent de restricţiile care sunt sau nu aplicate de unele state, potrivit The Telegraph. “Analiza noastră arată că este un model constant în toate ţările”, scrie profesorul Isaac Ben-Israel într-un articol pe care l-a publicat în această săptămână.

Acest model este comun

După calculele cercetătorului, graficul infecţii zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecţii, începe de la aproximativ 30%, dar scade la 10% după şase săptămâni, şi, în cele din urmă, atinge un prag de 5% o săptămână mai târziu. “În mod surprinzător, acest model este comun pentru ţările care au impus restricţii severe, inclusiv blocarea economiei, precum şi ţările care au implementat o politică mult mai indulgentă şi au continuat viaţa în mod obişnuit”, susţine profesorul.

Suedia a impus cele mai puţine restricţii, însă în această ţară continuă să se implementeze măsuri de atenuare a răspândirii COVID-19.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-25Parerea ta...

SORIN
26 Apr 2020

Și mama este virgină!
BOGDAN
26 Apr 2020

..hMM..OARE ?!
SO SUGI
26 Apr 2020

Sorin
DANIELA STANCA
26 Apr 2020

Pai cate zile sunt de la 1 decembrie cand a aparut virusul prima data? Hai sa fim seriosi, astea sunt abureli.
ROMEO
26 Apr 2020

Posibil însă măsurile tot au ajutat sa se îmbolnăvească cit mai puțini
GIGI
26 Apr 2020

Din 17 noembrie cate zile a trecut pentru chinezi...
GIGI
26 Apr 2020

Din 17 noembrie cate zile a trecut pentru chinezi...
ANTICOVOVID19
26 Apr 2020

Cocovid19 asta este un Big FAKe !!!
MATTHEW
26 Apr 2020

Voi sunteți frați cu Hortodox Info cumva?
DORU E
26 Apr 2020

Posibil măsurile de carantină sunt bune , dacă se face un vaccin va fi mai multă liniște chiar dacă e virus natural sau nu ...Cu ajutorul lui Dumnezeu scăpăm și de necazul ăsta...????
PENTRU TREPANATI
26 Apr 2020

Vaccineaza-te tu si in ochi, daca vrei, Doru E, sau poate si in creier. Dar, stai asa, ca nu ai creier... Beheehee!
VICTOR
26 Apr 2020

Prof. univ. dr. Grigore Mihăescu, despre vaccinarea împotriva COVID-19. Mai pă românește: frecție la piciorul de lemn. Fiecare coronavirus are un număr mare de variante antigenice (serotipuri), care nu dau reacţie încrucişată, ceea ce înseamnă că organismul imunizat faţă de un serotip rămâne sensibil la infecţia cu celelalte serotipuri ale aceluiaşi coronavirus.
CUCU
26 Apr 2020

70 de zile de la ultima persoana infectata e pana durata pana dispare definitiv !!!
AURéLIA
26 Apr 2020

Cum explicati virusul care in China dupa starea de recuperare adica negativ..la acelas pacient a revenit si sa dezvoltat din nou..
LUCRETIA
26 Apr 2020

70 de zile în locul unde apare prima dată, apoi se mută (oamenii se mișcă).La noi ar trebui să dispară după 22 mai.
GABI
26 Apr 2020

Mai, toti cei de-aici care-l contraziceti pe profesorul ala israelian, va felicit ca sunteti mult mai profesionisti si mai cunoscatori decat el in chestiunea discutata. Dar sa stiti ca mai trebuie sa veniti si cu argumente valabile, nu doar cu afirmatii fara acoperire. P.S. Vad ca va place rau di tat prin case, de respingeti argumentele unui profesionist care v-ar elibera si din case, si de spectrul valului doi de virus. Bravo voua, lancezire usoara!
LIDIA
26 Apr 2020

Geht's noch? Wir kann man bloß so ein absolut niveaulose Zeug von sich geben.Ich bin einfach nur noch fassungslos Wüten und traurig. Was hier ständig einige Leute an den Seiten Kommentare ablassen Verdammt noch mal bleib einfach weg von solchen Seite wenn ihr an solchen Themen kein Interesse habt.
JHONY
26 Apr 2020

Lidia pe tine te-a afectat la cap virusul. Hai să ne caca pe noi sa vorbim fiecare în ce limbă cunoaștem.
ANA
26 Apr 2020

In China de ce nu a disparut ca e din decembrie
DOINA
26 Apr 2020

Oricum nu știu ce ma face sa nu cred ca covid 19!!asa ca stam ca prosti în casa!!
LIUBA ZELINSCHI
26 Apr 2020

Daca nu ne tineau in carantina aveau sa ne strâng a ca pe Ciuperca dupa cum strâng in America. Asa ca bine au facut ca neau tinut acasa
FRANCISC
26 Apr 2020

În China a dispărut demult răspîndirea virusului cunoscătorilor ăștia cu matematica
ALIN
26 Apr 2020

Nu-i adevarat ! In China, apar noi cazuri.....de 90 de zile........Site de Fake News !
GABRIELA
26 Apr 2020

Imi permit sa nu cred asta.In China totul s-a oprit brusc in raportari si asta nu dupa 70 zile...Zvonurile spun ca acolo ar fi vorba de milioane de victime, nu doar cei putin peste 80 000 (declarati). In Italia, primul pacient ar fi aparut inainte de 1 februarie si acum, 26 aprilie, inca au peste 2000 cazuri noi ZILNIC!!! Sunt atatea declaratii contradictorii!!! Concluzia mea personala: se vrea sa fim dezinformati si mai ales, dezbinati!
BOGDAN
26 Apr 2020

Ce prostie debiteaza si asta. Virusul nu este consumabil si nu are termen de valabilitate. Daca il iei la a 68-a zi, inseamna ca nu te mai imbolnavesti? Sau esti bolnav numai 2 zile? :))))) Tocmai ca se poate modifica, ii lungeste viata
RALUCA
26 Apr 2020

Poate ar fi bine sa facem bilantul la sfarsit ?!!, Facem bilanțul pe curba ascendenta
OVI
26 Apr 2020

Când și cum va dispărea nu știu dacă mai are importanță în fața dezastrului economic international ce urmează. Mai multe decese vor urma din cauza foametei și a tâlhăriilor ce urmează decât din cauza virusului.
CALIN
27 Apr 2020

Totul ie o prostie doar Dumnezeu știe când îl va opri sau nu
PROSTUL NU E PROST DESTUL...
27 Apr 2020

Chiar nu vă este rușine să vă faceți de râs cu asemenea comentarii? Credeți că omul ăsta se referă la o persoană, două? Când s-a îmbolnăvit primul și când s-a vindecat ultimul? Ce dracu minte aveți mă, că ne faceți țara de râs retarzilor!
ELICA
27 Apr 2020

Știre falsă dați și un link să vedem unde a fost publicat studiul ăsta?
DUMITRU
27 Apr 2020

Moșul are dreptate,virusul dispare la 70 de zile, după ce moare omul.
ION
27 Apr 2020

Are dreptate... Virusul moarte după 70 de zile, dacă nu are unde trai și multiplica. Dacă nu este "replant at" in alt pacienții. Cu măsuri drastice de carantină, da este posibil. Fără măsuri de oprire a răspândirii nu dispare nici în 5ani
ARLECHINO
27 Apr 2020

Tin sa multumesc Lidiei pentru comentariul foarte explicit si pe intelesul oricui in neaosa limba romaneasca... fiti-ar limba al dreaq de fufa
CAMELIA
27 Apr 2020

Un PROFESIONIST ramine profesionist si este singurul care iti poate argumenta ceva pe baza a numeroase studii facute. Un OM ramine OM si da crezare sau nu,argumentelor profesionistului incercind sa se informeze mai mult. Un PROST ramine tot prost,crezindu-se mult superior profesionistului desi are scoala facuta la "facultatea de litere sterse,specialitatea aruncatul cu privirea". FELICITARI domnule profesor ptr.timpul acordat acestui studiu...
JOHN LUNATECUL
27 Apr 2020

Pentru cei care refuză vaccinarea a apărut aghiazma cu cip. Se distribuie prin serviciul de curierat al Patriarhiei. Așa că, oricum ar fi, nu scapă nimeni de cip-uri!
MARI-ANA
27 Apr 2020

Bună vă fie inima! Oare ce-ar (ortogramă) să nu ne mai (legat) tot dăm cu părerea ăştia care n-am (ortogramă) învăţat să scriem? Trezirea, ROMÂNI! Incultura face mult mai multe victime decât oricare alte virusuri (sau "viruşi", după caz)
ELENA
27 Apr 2020

NU OBSERV CA OAMENII au invata sa aeriseasca mai mult , sa stearga la locul de munca mai mult, sau sa fie mai buni, asa ca la ce rost pandemia.
PUSCAS ADRIAN
27 Apr 2020

Bravo dl gabi
ALINA
28 Apr 2020

Lidia esti cea mai tare am inteles tot, revin si maine la comentarii sa vad in ce limba mai scrii... Ce sa zic, nu mai stim limba materna vai s-amar de capu nostru!!!
מירי
28 Apr 2020

In Istael nu a apărut nicio informație de acest fel.FAKENEES
RAMONA
28 Apr 2020

Nu stiu cat este adevăr și cât mincuna.Poate este o strategie ,ca fiecare sa tea in tara lui.Prea este atât de agresiv acest virus.Au fost războaie, epidemii mai grave ,si nu a contaminat o planetă intreaga,erau la nivelul țării respective.Insa acum ,sa străbată oceanene de la un capăt la celălalt al planetei....cam suspect!
ALLY
28 Apr 2020

Pai, atunci, la noi de ce n-a scazut numarul de infectati, ca deja avem 70 zile de la debut!!a trecut atata timp si mumarul infectatilor si al mortilor creste in fiecare zi! Nenea Isaac vorbeste prostii!
VIOLA
28 Apr 2020

Cel mai tare comentariu e al Lidiei!
DANNA
28 Apr 2020

Pai hai sa vorbim despre subiectul articolului, nu despre gramatica... caci, daca e asa, dna. Mari-Ana, corect ar fi sa va luati de cei care mai dau in gropi cu scrisul daca si dvs. ati fi perfecta, dar nu, din pacate...corect , exprimarea ar fi trebuit sa fie asa : "ce- ar fi sa nu ne mai spunem parerea" , nu "sa ne dam cu parerea"... exprimarea dvs. este pur si simplu dovada de incultura, asa ca sa nu mai aruncam cu piatra, ca nici noi nu suntem perfecti!
MIRIAM
28 Apr 2020

Ce pacat ca nu mor toti care nu stiu sa scrie in limba tarii lor!!!!
MISU
29 Apr 2020

Nu stiu daca are sau nu dreptate, dar lozinca cu STATI ACASĂ, stiu sigur ca e o tampenie, evident trebuie evitate aglomeratiile, dar ata nu înseamnă că nu te poți plimba unde vrei și când vrei. Cred ca esti mai în siguranță pe o stradă pustie decât în casă. Mie imi place de cei care poartă mască când sunt singuri în mașină, probabil ca o poartă și la closet. Mulți prosti pe lumea asta.
KUKCOSH
29 Apr 2020

Dacă comunitatea ar fi fost închisă - da! Doar că la noi ea este deschisă, permament vin persoane noi de după hotare, sau migrația din oraș în altul! De aceea durata va fi cu mult mai mult decât 70 zile!
ALEXANDRU
29 Apr 2020

Doamne cata lume tampita Doamne si cata prostime si cata incultura........ Gunoaielor aici este vorba de un,, Expert,, Nu mai comentati voi prapaditilor lesinati care aveti morcovul in anus de frica......... IN GENUNCHI FUTUVA RASA IN GURA DE PLESCARI......
GABY-GABY
29 Apr 2020

OK. ALEXANDRU
DAN IVAN
29 Apr 2020

Deci 70 de zile trebuia sa ne imbolnavim si sa murim linistiti ? Un titlu tembel
CAMELIA
30 Apr 2020

De TBC, sifilis, Sida, HepatiteleB,C, D nu se mai teme nimeni....
MARIN
30 Apr 2020

Statisticile arată că mor mult mai mulți de cancer. Este demență să închizi o țară pentru un virus. Toți cei decedați aveau comorbidități afecțiuni severe . Cum capătă oamenii imunitate ?
AL I
30 Apr 2020

Camelia acum 10 ore și Marin acum 2 ore, apreciez postările voastre. Sunteți cu adevărat realiști și cu mult bun simt. Stimă!
DIANA
01 Mai 2020

Greul va veni dupa ce acest virus CoVid19 va trece si acest lucru se va intampla cand oculta mondiala va dori. Aceasta putere ne vrea in casa ca sa poata sa-si puna planul pe care l-au pregatit de foarte mult timp in aplicare ( 5G, vaccinarea obligatorie prin care va introduce cipul in oameni ca sa poata sa ne tina sub observatie 24/24)
ALEX
06 Mai 2020

Și dacă nu este nici un virus, pote să fie de la instalarea antenelor 5G.
ALINA
07 Mai 2020

Ovi,sunt de aceeasi parere,ce urmeaza,va fi mai rau,dar oamenii prefera sa fie condusi ca niste oi
TITI
08 Mai 2020

N-am văzut atâția proști la un loc de când mama m-a făcut. Și am ceva ani. Se zbârlește pielea pe mine când mă gândesc cine bagă votul în urnă. Îmi cer scuze pentru unii dintre dvs. Care nu aveți nimic în comun cu comentariul meu. O zi bună vă doresc.
DINU BLAU
10 Mai 2020

Nu cred ca e valabil. La noi in USA autrecut mai mult de 70 de zile, si virusul nu a dispărut. Cu tot respectul, analiza nu este acurata...
COCO JUMBO
14 Mai 2020

Vând cuie.. 1 leu bucata. Diferite mărimi
ANONIM
16 Mai 2020

Răspuns pentru Ally... Să ști că numărul real al celor decedați din cauza acestui virus este mult mai mic, în jur de 300 . Și acest lucru s-a întâmplat doar pentru simplul motiv că acele persoane au făcut și alte complicații și neacordându-le tratamentul corespunzător și la timp, în special cu Hidroxiclorochina și Azitromicina. În afara faptului că pacienții respectivi mai aveau și alte afecțiuni grave. Și încă un lucru foarte important : să ști că acele tuburi folosite pentru intubarea nu sunt spălate și dezinfectante niciodată, cel puțin în unele secții din spital nu se practică acest lucru. Se șterg foarte puțin cu un tampon de vată înmuiat în puțin alcool sanitar și asta doar de ochii lumii. Numărul crescut de alarmant este raportat așa deoarece directorii generali de spital, medicii și asistenții medicali au fost CUMPĂRAȚI și nu cu bani puțini, vorbim de mii de euro oferiți în plic dau chiar zeci de mii până la milioane. Spitale care raportează mai multe cazuri primesc mai mulți bani și totul din comanda directorilor sub instruirea fermă a clasei politice corupte. PS: totul a fost relatat de către un cadru medical ce lucrează în laborator de analize medicale și care nu acceptă să fie constrâns și amenințat de nici chiar de către colegi, dându-mi demisia.
TATA GLONțU
17 Mai 2020

Dragi comentatori, îmi dați voie să vă pun o intrebare? Și anume de ce în China numai in Wuhan a făcut prăpăd acest" virus" iar în restul țării nu a existat nici un caz?? China se rezuma numai la Wuhan?? Gândiți, de asta aveți cap.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz