2020-06-03 12:53

Ambarcațiune scufundată la Budapesta: Miniştrii de externe din Ungaria și Coreea de Sud în vizită la locul accidentului

 |  12:32
Ambarcațiune scufundată la Budapesta: Miniştrii de externe din Ungaria și Coreea de Sud în vizită la locul accidentului

Ministrul de externe din Ugaria, Peter Szijjarto şi omoloaga sa sud-coreeană, Kang Kyung-wha, au vizitat vineri, în Budapesta, locul de pe Dunăre unde zilele trecute a avut loc o coliziune navală soldată cu moartea a cel puţin şapte turişti sud-coreeni şi dispariţia altor 21 de persoane.

Cei doi miniştri au fost însoţiţi de oficiali guvernamentali şi reprezentanţi ai autorităţii pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Ungaria şi de diplomaţi sud-coreeni.

Cum s-a petrecut tragedia navală

O navă de croazieră de mari dimensiuni a intrat în coliziune miercuri seara, la Budapesta, cu o navă de agrement pe care se aflau 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari, determinând scufundarea acesteia.

Şapte sud-coreeni au fost salvaţi, alţi şapte au murit şi 21 de persoane sunt în continuare date dispărute, dar potrivit responsabililor serviciilor de salvare ungare şansele de a mai găsi supravieţuitori sunt extrem de mici.

Operaţiunile de căutare şi recuperarea epavei scufundate sunt îngreunate de nivelul crescut al apelor Dunării, curenţii puternici şi vizibilitatea slabă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine