2020-05-29 11:34

Ambasada Rusiei reacţionează în cazul Lukoil

 |  17:19
Ambasada Rusiei reacţionează în cazul Lukoil

Declaraţiile publice din ultimele zile făcute în jurul rafinăriei „Petrotel” care aparţine companiei petroliere ruseşti „Lukoil”, nu au rămas fără ecou în rândul Ambasadei Rusiei, care a dat de înţeles că este îngrijorată în legătură cu acest subiect.

„În calitate de Ambasador al Federaţiei Ruse sunt foarte îngrijorat de evenimentele desfăşurate în jurul rafinăriei „Petrotel” care aparţine companiei petroliere ruseşti „Lukoil”, precum şi de atmosfera care se creează în legătură cu această situaţie. O preocupare aparte o provoacă faptul că în cadrul măsurilor de anchetă s-a dispus ca uzina să oprească producţia, ceea ce a pus în pericol funcţionarea întregului lanţ de producţie al companiei „Lukoil” din România. Compania „Lukoil” activează pe piaţa românească deja de mai mult de 15 ani. A devenit unul dintre elementele stabile ale complexului românesc energetic şi de combustibili. Şi-a îndeplinit întotdeauna toate angajamentele în mod conştiincios şi a respectat strict legislaţia românească”, a menţinat ambasadorul Oleg Malginov.

Citește și:

În continuarea intervenţiei sale, acesta a explicat rolul pe care crede că-l are Lukoil în România: „În timpul activităţii sale în România „Lukoil” a creat mii de locuri de muncă, a plătit regulat impozite în bugetul românesc, a acordat sprijinul comunelor locale, a investit în susţinerea ecologiei, perfecţionarea structurilor de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, în dezvoltare a surselor netradiţionale de energie, i-a ajutat pe copii invalizi şi orfani etc. Compania a făcut mult pentru pregătirea profesională a inginerilor români pentru munca în domeniul energetic. Într-un cuvânt, activitatea „Lukoil” a devenit un element important constructiv şi în economia naţională, şi în relaţii ruso-române.”

„În cursul tuturor acestor ani compania a fost verificată de multe ori de către organele corespunzătoare de control din România. Ultima verificare s-a terminat anul trecut. Toate problemele care apăreau se rezolvau în conformitate cu legea, în cadrul procedurilor democratice de instanţă. Întreprinderile „Lukoil” au îndeplinit întotdeauna toate dispoziţiile scrise în adresa lor. Împreună cu aceasta vreau să subliniez în mod special că în cursul tuturor verificărilor întreprinderea nu s-a oprit niciodată şi ciclul de producţie nu s-a întrerupt niciodată. Şi acum conducerea uzinei a procedat în conformitate totală cu legislaţia românească, îndeplinind în mod ireproşabil toate dispoziţiile organelor româneşti de control şi de anchetă şi rămâne deschisă pentru colaborare ulterioară”, a mai arătat Malginov.

În ceea ce priveşte mersul anchetei în care este implicată Lukoil, diplomatul a spus că legea trebuie să-şi urmeze cursul: „Sper că ancheta se va face nepărtinitor şi obiectiv în cadrul legii şi ţinând cont în mod cuvenit de interesele atât ale mediului de afaceri, cât şi ale muncitorilor, precum şi de interesele relaţiilor ruso-române. Cred că sistemul de justiţie din România va da dovadă de competenţă şi de concordanţă cu cele mai înalte standarde de drept. Vom urmări atent dezvoltarea situaţiei în jurul rafinăriei Petrotel-Lukoil”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine