2020-08-12 15:47

Ambasadorul Chinei în Irlanda: „Represiunea chineză din Hong Kong este un fake!”

 |  15:17
Ambasadorul Chinei în Irlanda: „Represiunea chineză din Hong Kong este un fake!”

Ambasadorul RP China în Irlanda, He Xiandong, a declarat că rapoartele despre restricțiile libertăților civile din Hong Kong și lagărele de concentrare pentru musulmanii uiguri din regiunea Xinjiang „sunt exagerate și fabricate”.

Ambasadorul Xiandong a spus că ”există limite pentru libertate și orice expresie a libertății de exprimare și de întrunire trebuie să fie supusă legii și ordinii și ar trebui să fie una pașnică”. ”Poveștile despre Hong Kong au fost exagerate”, a declarat el pentru emisiunea Today, a realizatoarei Sarah McInerney, de la radioul public RTÉ.

Întrebat despre apelurile din Irlanda pentru retragerea acordului de extrădare cu Hong Kong, ambasadorul a spus că acordul este necesar pentru a oferi asistență reciprocă: „Nu cred că mulți irlandezi ar dori să vadă acei revoltați, care sunt teroriști, nu cred că Irlanda este un refugiu sigur pentru ei. ”

 Xiandong a descris și videoclipurile care arată membrii populației musulmane din provincia Xinjiang, uigurii din lagărele de concentrare ca fiind fake-uri: „Multe dintre aceste videoclipuri sunt fabricate, editate în scopuri politice, prea absurde, este foarte trist că oamenii își bazează percepțiile sau judecățile lor pe aceste rapoarte. "

Ambasadorul a spus că poziția Chinei este că aceste tabere nu există și că nu sunt lagăre de concentrare.

În ceea ce privește rapoartele privind sterilizarea forțată a femeilor uigure, dl Xiandong a spus că aceasta este „doar o poveste falsă, senzațională. Dacă există un singur caz, nu ar fi permis, dacă există dovezi concrete, vom face o anchetă. Poveștile despre curățarea etnică au fost complet fabricate, deoarece în ultimii 40 de ani populația din Uighur s-a dub față de restul Chinei”, a spus el.

Senatorul Fianna Fáil, Malcolm Byrne, a declarat că afirmația guvernului chinez asupra fabricării dovezilor este îngrijorătoare. Fostul procuror general, senatorul independent Michael McDowell, a declarat că observațiile ambasadorului au fost „profund înșelătoare și tulburătoare” și că este „flagrant de neadevărat” că poveștile din lagărele de concentrare au fost inexacte.

Faptul că ambasadorul s-a referit la rata natalității mai mare în rândul musulmanilor uiguri a fost o chestiune de natură să producă îngrijorare, a adăugat el.

Senatorul McDowell a spus că, în conformitate cu articolul 5 din acordul de extrădare dintre Irlanda și Hong Kong, este interzis să fie extrădat oricine pentru o infracțiune politică sau pe baza perspectivei politice a acesteia: „Legile și instanțele noastre prevăd că persoanele aflate sub acuzații false nu pot fi extrădate. “

Senatorul Byrne a adăugat că este îngrijorat de faptul că China ar putea încerca să folosească puterea economică pentru a pune presiune. A fost important să facem față autorităților chineze, deoarece „modul în care aceștia tratează oamenii nu este acceptabil”.

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz