2020-04-05 17:34

Ambasadorul Iranului la ONU: Uciderea lui Soleimani este un act de război. Va exista o răzbunare dură

 |  13:34
Ambasadorul Iranului la ONU: Uciderea lui Soleimani este un act de război. Va exista o răzbunare dură

Ambasadorul Iranului la ONU susține că Statele Unite au comis un "act de război" împotriva Iranului, prin uciderea la Bagdad a generalului iranian Qassem Soleimani și că această acțiune determină represalii, a afirmat ambasadorul Teheranului la ONU, Majid Takht Ravanchi, relatează AFP.

Atacul împotriva generalului Soleimani, ucis într-o operaţiune cu dronă la Bagdad asupra unui convoi de paramilitari irakieni pro-iranieni, "a fost de fapt un act de război din partea Statelor Unite împotriva poporului iranian", a afirmat vineri seară ambasadorul iranian, citat de CNN.

Americanii "au început un conflict militar asasinând printr-un act terorist unul dintre principalii noştri generali. În acest caz, ce poate face Iranul? Nu putem rămâne tăcuţi, trebuie să acţionăm şi vom acţiona", a spus el.

"Va exista cu siguranţă o răzbunare, o răzbunare dură. Răspunsul la o acţiune militară este o acţiune militară. Cine, când şi unde o va face, viitorul o va spune", a adăugat el.

Asasinarea într-un atac american cu dronă care a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Bagdad a arhitectului strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, generalul Qassem Soleimani, şi a lui Abu Mahdi al-Muhandis, omul Iranului şi numărul doi al Hashd al-Shaabi (coaliţie de paramilitari irakieni pro-iranieni), a aruncat lumea în incertitudine şi a declanşat teama de o conflagraţie regională.

Teheranul a promis "o răzbunare dură în locul potrivit şi la momentul potrivit" pentru a răspunde morţii generalului său în atacul în care au fost ucise în total 10 persoane - cinci irakieni şi cinci iranieni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine