2019-10-16 06:00

Ambasadorul român în SUA, printre diplomaţii cărora li s-a refuzat accesul la recepţia Casei Albe

 |  17:32

Ambasadorul român la Washington s-anumărat printre diplomaţii care nu au putut participa la o recepţie organizatăde Casa Alba, deşi fuseseră invitaţi, a declarat ambasadorul pakistanez în SUA,Hussain Haqqani, relatează postul de televiziune Dawn, în pagina electronică.

Computerul Casei Albe a amestecatnumele şi datele de naştere a aproximativ 30 de ambasadori, determinândpersonalul care se ocupă de securitate să le ceară diplomaţilor respectivi săaştepte până la corectarea datelor, a explicat Haqqani.

"Ambasadorul român şi cu mine am decis că, devremece era un eveniment de scurtă durată şi probabil s-ar fi încheiat înainte cadatele să fie triate, mai bine mergem acasă", a adăugat el.

"A fost o greşeală, nu a fost un mesaj ascuns pentru nimeni", aprecizat acesta, adăugând că "ambasadoriiArabiei Saudite şi Rusiei s-au aflat, de asemenea, printre cei cărora li s-acerut să aştepte".

Haqqani a declarat că, ulterior, secretarul american de Stat,Hillary Clinton, şi consilierul pentru Securitate Naţională James Jones i-asunat pe el şi pe ceilalţi diplomaţi pentru a le prezenta scuze. "Deşi noiam simţit că nu este nevoie de acest lucru", a completat el.

Marţi, într-un salon de protocol al Casei Albe, preşedinteleBarack Obama şi soţia sa Michelle au fost gazdele unei recepţii anuale, la carecorpul diplomatic este în general bine reprezentat.

Dar mai multor ambasadori li s-ainterzis accesul la eveniment din cauză că numele şi datele de naştere nu erauînregistrate corect în sistemul informatic utilizat de Secret Service,însărcinat cu protecţia preşedintelui şi personalităţillor publice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-08-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray