2019-10-23 05:39

America dă semne de nervozitate. Ambasadorul Klemm i-a făcut o vizită ministrului Apărării

 |  13:25
America dă semne de nervozitate. Ambasadorul Klemm i-a făcut o vizită ministrului Apărării

Proiectul de Buget pe 2017 a stârnit, cum era de așteptat, nervozitatea Statelor Unite. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat în campania electorală că se așteaptă ca toți membrii NATO să-și îndeplinească obligația de a aloca 2% pentru Apărare, dând de înțeles că aceasta ar fi o condiție pentru ca SUA să continue să ofere suport militar. În campanie, PSD s-a angajat să respecte angajamentul asumat, acum doi ani, în CSAT, iar angajamentul a fost reiterat, săptămâna trecută, de președintele PSD, Liviu Dragnea, la vizita sa în SUA. Cu toate acestea, în proiectul de buget suma trecută în dreptul Apărării reprezintă doar 1,35%, în scădere față de anul trecut. E adevărat, diferența până la 2% ar putea fi acoperită prin credite de angajament destinate înzestrării Armatei, dar aceasta nu este o certitudine. Faptul a fost punctat, în observațiile sale pe marginea proiectului de buget, de președintele Klaus Iohannis. Iar azi, chiar înaintea adoptării proiectului de buget, ambasadorul SUA i-a făcut o vizită ministrului Apărării, Gabriel-Beniamin Leș.

În comunicatul de presă al Ministerului se spune că angajamentul de asigurare a doi la sută din PIB pentru Apărare este „prioritate strategică a Guvernului”.

„Ministrul Leş a prezentat priorităţile strategice ale Guvernului în domeniul apărării şi securităţii, centrate pe angajamentul de asigurare a doi la sută din PIB pentru apărare şi a punctat importanţa pe care România o acordă dezvoltării Parteneriatului Strategic cu SUA. Ministrul apărării naționale a apreciat angajamentul solid al Statelor Unite şi prezenţa trupelor americane pe teritoriul naţional, subliniind că implicarea SUA este esenţială pentru întărirea apărării şi descurajării împotriva tuturor ameninţărilor şi riscurilor la adresa securităţii europene, în mod special a celor din flancul estic al Alianţei.

Gabriel-Beniamin Leş a prezentat stadiul implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia, cu accent pe realizarea prezenţei înaintate a NATO pe flancul estic, insistând asupra importanţei intensificării eforturilor pentru implementarea eficientă şi la termenele agreate a deciziilor din acest domeniu. În context, a fost reiterată importanţa Mării Negre pentru întreaga securitate şi stabilitate euro-atlantică.

Ambasadorul Klemm a mulţumit pentru contribuţia esenţială a României la securitatea regională şi internaţională, cu evidenţierea eforturilor operaţionale ale forţelor armate române în Afganistan, Irak şi celelalte teatre de operaţii. Ambasadorul a reiterat angajamentul solid al autorităţilor de la Washington pentru consolidarea dimensiunii de apărare a Parteneriatului Strategic, având ca rezultat creşterea prezenţei forţelor americane în regiune şi intensificarea programelor bilaterale pe linia pregătirii şi exerciţiilor”, se arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27

In legatura cu acest articol...

Hans Klemm: Statele Unite o susțin ferm pe Kövesi!

Hans Klemm, ambasadorul SUA, critică ordonanțele PSD: „Nu sunt oportune!”

EXCLUSIV. Ambasada SUA: Hans Klemm rămâne în funcție!

MELEȘCANU: România va fi unul dintre PILONII POLITICI ai SUA

Reacția ambasadorului SUA la cearta lui Meleșcanu: „Prețuiesc dialogul cu publicul român”

Meleșcanu l-a chemat la ordine pe ambasadorul SUA și i-a cerut să nu mai dialogheze cu Guvernul prin presă
Parerea ta...

ICSVAN KYRALY
27 Ian 2017

Au facut poza doar cu steagurile Romanieu si SUA sau a fost arborat si steagul tinutului .
KRIXUS
27 Ian 2017

Nu America da semne de nervozitate: dupa demiterile si demisiile la varf in momentul de fata la Departamentul de Stat nu e inca nimeni care sa semne de nervozitate! Klemm da semne de nervozitate si vrea sa se dea bine pe langa noile autoritati, doar doar o fi pastrat! Insulse si se pare ca nu a inteles avertismentul d-lui Melescanu ca nu e nici decident nici Gauleiter in Romania! Se baga in continuare unde nu-i fierbe oala. Daca cei de la conducerea statului roman ar fi barbati, i-ar cere sa paraseasca teritoriul national in 24 de ore si sa se intoarca eventual in Timor pentru a-i "ferici" pe cei de acolo!
GOGU DE LA SCULARIE
27 Ian 2017

Dacă mai sta pe aici ,mâine poimâine de va duce și peste guvern fara să respecte protocolul diplomatic ASA SE INTAMPLA CAND LI SE PERMITE ?!! OARE ASA PROCEDEAZA SI MAIOR IN STATE ????
GOGU DE LA SCULARIE
27 Ian 2017

Dacă mai sta pe aici ,mâine poimâine de va duce și peste guvern fara să respecte protocolul diplomatic ASA SE INTAMPLA CAND LI SE PERMITE ?!! OARE ASA PROCEDEAZA SI MAIOR IN STATE ????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray