2020-06-01 16:49

America trimite trupe terestre în Siria

 |  19:03
America trimite trupe terestre în Siria

Oficialii americani au anuntat ca SUA vor trimite trupe terestre in Siria, pentru prima data de la inceputul campaniei de lupta impotriva Statului Islamic, care s-a desfasurat pana acum doar pe cale aeriana.

Trupele terestre vor oferi asistenta si consiliere fortelor rebele care lupta impotriva jihadistilor ISIL, au declarat mai multi oficiali americani, citati de CNN.

Statele Unite vor trimite un numar restrans de forte de la Operatiuni Speciale in teritoriile controlate de kurzi din nordul Siriei.

Trupele americane vor ajuta logistic fortele locale kurde si arabe care se lupta cu Statul Islamic, avand in plan sa vina in sustinerea eforturilor acestor grupari, slab inarmate si prost pregatite.

Fortele americane terestre vor ajunge in Siria in zilele urmatoare, au mai informat sursele citate. Soldatii SUA care vor fi trimisi in Siria, cel mai probabil, nu vor opera pe campul de lupta alaturi de fortele rebele.

Totusi, pentru ca vor stationa intr-o zona fierbinte, ei au dreptul sa raspunda daca sunt atacati. Totodata, americanii ar putea inclusiv sa insoteasca fortele kurde si siriene in raiduri, insa doar daca primesc unda verde de la Washington.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine