2019-12-13 14:54

Americanii îl văd pe Obama al doilea cel mai bun președinte din ultimii 11

 |  18:15
Americanii îl văd pe Obama al doilea cel mai bun președinte din ultimii 11

Aproape jumătate dintre americani (47%) sunt de părere că președintele Barack Obama, al cărui al doilea mandat la Casa Albă se va încheia la 20 ianuarie, va fi ținut minte ca un președinte 'remarcabil' sau 'peste medie', în timp ce 35% îl consideră 'sub medie' ori 'slab', relevă un sondaj Gallup, realizat între 4 și 8 ianuarie și preluat de Xinhua.

Conform sondajului citat de Agerpres, dintre democrați, 84% îl consideră pe Obama ca 'remarcabil' sau 'peste medie', iar dintre republicani, 69% cred că, dimpotrivă, primul afroamerican la Casa Albă va fi ținut minte ca un președinte 'sub medie' sau 'slab'.

Scorurile actuale înregistrate de Obama sunt semnificativ mai bune decât la măsurătorile de la sfârșitul primului mandat și de la începutul celui de-al doilea, arată Gallup.

Rugați să-l evalueze pe Obama prin comparație cu precedenții 11 președinți, până la Dwight Eisenhower, respondenții l-au plasat pe locul al doilea, doar în urma lui John F. Kennedy și imediat înaintea lui Ronald Reagan și Dwight Eisenhower.

Evaluările asupra președinților tind să se modifice după o perioadă de când și-au încheiat mandatul, iar impactul politicilor lor poate fi analizat dintr-o perspectivă istorică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray