2020-02-22 09:20

Americanii se pregătesc de recesiune. Rezultate îngrijorătoare ale unui studiu

 |  10:05
Americanii se pregătesc de recesiune. Rezultate îngrijorătoare ale unui studiu

Peste două treimi dintre americani se pregătesc pentru o posibilă recesiune, potrivit unui sondaj realizat de firma de sondaje YouGov în numele site-ului pentru finanţe personale Bankrate.com, transmite MarketWatch, potrivit news.ro.

Circa 69% dintre participanţii la sondaj au spus că iau măsuri pentru a-şi proteja finanţele înaintea unei posibile încetiniri a economiei, dintre care 44% au afirmat că vor cheltui mai puţini bani. Aproximativ 10%, între care şi absolvenţi de colegiu, caută locuri de muncă mai stabile.

YouGov a intervievat 2.605 de adulţi, în perioada 27-29 septembrie. De atunci, un indicator economic cheie pentru piaţa obligaţiunilor, aşa-numita curbă de randament, a trecut de la un nivel mai pesimist la unul mai optimist.

Temerile de recesiune în rândul administratorilor de fonduri de investiţii  au ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani, respectiv momentul declanşării ultimei crize economico-financiare globale.

Potrivit unui sondaj realizat de Bank of America şi dat publicităţii la mijlocul lunii septembrie, aproximativ 38% dintre investitorii chestionaţi se aşteaptă la o recesiune pentru anul viitor. Această cifră a fost de 34% în sondajul din august, cel mai mare răspuns din octombrie 2011.  Sondajul, realizat pe 235 de manageri de fonduri cu active de 683 miliarde de dolari, a dezvăluit că investitorii consideră stimulentul fiscal german ca fiind cel mai ridicat potenţial al activelor de risc în următoarele şase luni.  Riscul unei recesiuni globale este cel mai ridicat din august 2009, potrivit unui sondaj al administratorilor de fonduri, având în vedere încetinirea creşterii economice, a comerţului şi a incertitudinii politice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine