2019-10-17 13:21

Anarhiștii amenință să blocheze inaugurarea lui Trump

 |  11:35
Anarhiștii amenință să blocheze inaugurarea lui Trump

Autoritățile americane au luat măsuri suplimentare de securitate, după ce zeci de grupări anarhiste au amenințat că vor crea haos, blocând inaugurarea oficială a președinției lui Donald Trump, pe 20 ianuarie, informează Newsweek.

La evenimentul care se va desfășura în Capitala Washington și va include o paradă militară pe traseul dintre Capitoliu (sediul Congresului SUA) și Casa Albă sunt așteptați aproape un milion de americani – majoritatea susținători ai președintelui ales.

Mai mult de 20 organizații pentru drepturile omului care activează legal au solicitat autorizarea unor demonstrații pașnice, însă polițiștii din Capitala SUA se tem de grupările radicale, ce activează în afara legii și care s-au organizat prin rețelele de socializare.

Peter Newsham, șeful interimar al Poliției din Washington, a anunțat că oamenii săi sunt pregătiți pentru a efectua arestări în masă. Polițiștilor locali li se vor adăuga 3.000 de colegi din afara Districtului Columbiei și 5.000 de trupeți din Garda Națională.

Vor fi amplasate bariere care să prevină atentate cu camioane, ca cele din Nisa și Berlin.

Municipalitatea a lăsat să se înțeleagă că îi vor lăsa să-și facă de cap pe militanții pentru legalizarea marijuanei în întreaga țară, care vor distribui țigări cu droguri și brichete. „Nu vor fi prioritatea noastră”, a declarat primarul Washingtonului, Muriel Bowser.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-07Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce PSD + Trump = love În România, Partidul Social Democrat, în Moldova, Partidul Socialist, în Rusia, Rusia Unită (partidul lui Putin) și comuniștii chiar, au aplaudat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Trump, care a fost candidatul Partidului Republican – conservator, de dreapta - și a câștigat alegerile cu mesaje complet incompatibile cu ale unei formațiuni autentice de stânga
27 Ian 2017 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray