2020-08-05 02:41

Angajat în serviciul de presă al Angelei Merkel, suspectat de SPIONAJ

 |  11:15
Angajat în serviciul de presă al Angelei Merkel, suspectat de SPIONAJ

Un bărbat angajat în cadrul departamentului de presă al Angelei Merkel este cercetat pentru că ar fi colaborat cu un serviciu de informații străin.

Bărbatul este suspectat de faptul că a ”muncit ani de zile în contul unui serviciu de informaţii egiptean”, subliniază serviciul german de informaţii interne - Bundesnachrichtendienst (BND) - într-un raport, precizând că ancheta a fost deschisă în decembrie 2019 şi ”continuă” în prezent.

BND nu dezvăluie identitatea bărbatului şi nici situaţia acestuia. Serviciul anunţă că poliţia a luat ”măsuri” împotriva acestuia.

Potrivit tabloidului german Bild, bărbatul este un funcţionar public german ”de rang intermediar”, un nivel ierarhic mai mare ca al debutanţilor, dar care nu este funcţionar public de rang înalt.

El lucra la Serviciul pentru vizite la centrul de presă federal german - Bundespresseamt -, un serviciu însărcinat cu comunicarea despre activităţile cancelarului.

Acest scadal are consecinţe foarte stânjenitoare pentru Angela Merkel.

Presupsul spion se ocupa în acest cadru de primirea vizitatorilor.

Potrivit Bild, el ar fi putut astfel să supravegheze jurnalişti egipteni.

Potrivit raportului BND, atât serviciul egiptean de spionaj extern (GIS), cât şi cel de informaţii interne (NSS) sunt active în Germania.

Obiectivul lor este să colecteze informaţii despre opozanţi ai regimului preşedintelui egiptean Abdel Fattah el-Sisi care trăiesc în această ţară, dar mai ales despre simpatizanţi ai confreriei Fraţilor Musulmani, interzisă din 2013 în Egipt.

Serviciile egiptene sunt interesate de asemenea de membri ai comunităţii creştine copte şi încearcă să recruteze cetăţeni egipteni ca spioni.

”Ei profită în acest sens de vizite pe care le efectuează aceste persoane în reprezentanţe diplomatice egiptene în Germania sau de călătorii pe care le efectuează” în ţara lor de origine, subliniază BND în raport.

Cu excepţia unei scurte perioade, în urma revoltei populare din ianuarie-fenruarie 2011, în care Hosni Moubarak a fost înlăturat de la putere, Egiptul este condus din 1952 de către militari.

Armata, prezentată ca protectoarea poporului, este omniprezentă în societate, iar rolul său a crescut în ultimii ani.

Actualul preşedinte a ajuns la putere în 2013, după ce l-a destituit pe Mohamed Morsi, unicul şef de stat egiptean civil ales în mod democratic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-10Parerea ta...

CIUMA ROSIE
10 Iul 2020

si ea este spion comunist pentru chinezi si rusi
CIUMA ROSIE
13 Iul 2020

acum are Hong Kongul doar pentru ea...sa faca mitinguri comuniste ca la Tien An Men sa calce lumea cu tancurile...Yupiii si niste statui de-ale lui Lenin cum a facut in Germania,si pe urma o conducta de gaze de la Berlin pana la Kremlin ca faca si ea un gheseft cu gazele...i se spune cap=de=porc SCHWEINKOPF eu i-as da porecla SORICI PE PORC ca e si nesimtita nu realizeaza ca lumea s-a saturat de porcariile ei
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz