2019-07-24 09:52

Angela Merkel, aleasă de Bundestag pentru a patra oară CANCELARUL Germaniei

 |  12:21
Angela Merkel, aleasă de Bundestag pentru a patra oară CANCELARUL Germaniei

Angela Merkel a fost aleasă miercuri pentru a patra oară cancelar al Germaniei de către Bundestag, camera legislativă inferioară.

Angela Merkel (63 de ani) a întrunit 364 din cele 688 de opţiuni exprimate prin vot secret în primul tur de scrutin. Împotriva dnei Merkel au votat 315 deputaţi, iar nouă s-au abţinut de la vot.

Numărul minim necesar de voturi era de 355 din total de 709 de locuri ale Bundestagului. De notat că în favoarea numirii lui Merkel au votat cu 35 mai puţini deputaţi decât majoritatea sa teoretică de 399 de aleşi conservatori şi social-democraţi, , relatează dpa, AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

'Accept acest vot', a declarat dna Merkel după anunţarea rezultatului

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a propus-o anterior pe Angela Merkel, care conduce cel mai mare partid din Bundestag, Uniunea Creştin-Democrată (DCU), pentru funcţia de cancelar, în conformitate cu legea fundamentală.

Depunerea jurământului de către cancelar urmează să aibă loc la ora locală 12:00 (11:00 GMT) la Palatul Bellevue, reşedinţa prezidenţială oficială.

Cel de-al patrulea mandat al Angelei Merkel - şi, probabil, ultimul - se anunţă însă cel mai dificil de până acum, după şase luni de blocaj în căutarea unei majorităţi parlamentare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-14Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
14 Mar 2018

la fel ca in CONGO...MERKEL-MOBUTU dictator pe viata
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray