2020-04-09 05:02

Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin să nu destabilizeze Republica Moldova

 |  14:53
Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin să nu destabilizeze Republica Moldova

Cancelarul german, Angela Markel, a avut, o discuţie telefonică cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul căruia i-a cerut să nu destabilizeze Republica Moldova, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, transmite Mediafax.

Declaraţia intervine pe fondul suspiciunilor, potrivit cărora Rusia ar avea în vedere o acţiune în Transnistria, după ce a anexat peninsula Crimeea.

Comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), generalul Philip Breedlove, a avertizat duminică, că Rusia dispune de suficientă forţă la graniţele Ucrainei pentru a ''ocupa Transnistria'' în cazul în care decidă să facă acest lucru.

''Este absolut suficientă forţă (rusă) poziţionată la graniţa estică a Ucrainei pentru a ocupa Transnistria dacă se ia o astfel de decizie şi acest lucru este extrem de îngrijorător. Rusia acţionează mult mai mult ca un adversar decât ca un partener'', a afirmat generalul Breedlove.

El a mai spus că Alianţa Nord-Atlantică este "foarte preocupată" de riscurile la adresa securităţii regiunii separatiste, care oficial aparţine Republicii Moldova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-03-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine