2019-08-22 10:10

Anunţul MAE în legătură cu ACCIDENTUL AVIATIC din Etiopia

 |  18:19
Anunţul MAE în legătură cu ACCIDENTUL AVIATIC din Etiopia

Ministerul Afacerilor Externe anunţă într-un comunicat de presă transmis duminică că autorităţile etiopiene nu au notificat până în momentul de faţă ambasada română din Etiopia cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victimele tragicului accident aviatic produs duminică, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consular.

"Până în prezent, autorităţile etiopiene nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară", se arată în comunicatul MAE. Ambasada României la Addis Abeba urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul aviatic produs duminică în apropierea aeroportului din capitala Etiopiei. "Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime", se mai arată în comunicat. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Addis Abeba: +251 116 622 675, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +251 935 350 059. Ministerul precizează că ambasada României la Addis Abeba menţine cazul în atenţie şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-10

In legatura cu acest articol...

TRAGEDIE AVIATICĂ. Un Boeing 737 al ETHIOPIAN Airlines, care zbura de la ADDIS ABABA la NAIROBI, s-a prăbușit. Numărul victimelor depășește 150
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray