2019-10-23 02:59

ANUNȚUL serii: Trump ANULEAZĂ întâlnirea cu Putin. Care e MOTIVUL

 |  21:16
ANUNȚUL serii: Trump ANULEAZĂ întâlnirea cu Putin. Care e MOTIVUL

Preşedintele SUA Donald Trump a anulat întâlnirea pe care ar fi urmat să o aibă cu liderul rus Vladimir Putin cu ocazia reuniunii G20 din Argentina. Anunțul a fost făcut joi seară pe pagina de Twitter a președintelui SUA, motivul fiind că ruşii nu au eliberat încă navele ucrainene şi pe marinarii luaţi reţinuţi.

"Având în vedere că navele şi marinarii nu au fost returnaţi Ucrainei de către Rusia, am decis că ar fi mai bine pentru toate părţile implicate să-mi anulez întâlnirea programată", a scris Trump pe Twitter.

Anunţul este făcut la o oră după ce le transmisese reporterilor că probabil se va întâlni cu Putin în Argentina şi la două ore după ce fostul său avocat Michael Cohen a reunoscut în instanţă că a minţit Congresul în legătură cu un proiect imobiliar al Trump Organization la Moscova.

Donald Trump ameninţase anterior Moscova că ar putea anula întâlnirea cu Putin din cauza incidentului armat între Rusia şi Ucraina în Marea Neagră. Însă, înainte de a se îmbarca pentru zborul către Argentina, el a declarat presei că va avea în avion un raport complet asupra acestui incident şi că în urma acestuia va decide dacă se întâlneşte sau nu cu preşedintele rus.Confruntarea între Ucraina şi Rusia, reactivată de interceptarea prin forţă şi sechestrarea duminica trecută în largul Crimeii a trei nave militare ucrainene, s-a repercutat astfel asupra întrevederii Putin-Trump la summitul G20 din Buenos Aires. Toţi cei 24 de marinari ucraineni capturaţi la bordul navelor au fost plasaţi în arest preventiv pentru 60 de zile de către Rusia, iar joi s-a aflat că ei au fost transferaţi din Crimeea - unde au fost duşi iniţial - la Moscova, în închisoarea Lefortovo.

Întâlnire dintre cei doi preşedinţi era prevăzută în marja summitului G20 de la Buenos Aires, care va avea loc pe 30 noiembrie şi 1 decembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-29Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Epoca imposturii Au mai fost campanii electorale „amorțite” în România, de-a lungul timpului, dar parcă vremurile nu erau așa tulburi ca acum. Nu atât pe plan intern, cât pe plan internațional. Scena lumii se transformă, pilonii „indestructibili” ai lumii libere - NATO și UE -, își caută drumul și o nouă relevanță în epoca lui Trump și Putin, iar economia mondială se află la o răscruce, oscilând între o creștere anemică și reîntoarcerea în recesiune
30 Noi 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray