2019-10-23 13:17

Arabia Saudită introduce DIVORȚUL prin SMS. Vezi cum procedau până acum bărbații din regat

 |  15:16
Arabia Saudită introduce DIVORȚUL prin SMS. Vezi cum procedau până acum bărbații din regat

Bărbaţii din Arabia Saudită nu vor mai putea divorţa de soţiile lor fără ştirea acestora, potrivit unei reglementări - intrate în vigoare duminică - prin care tribunalele vor fi obligate să notifice prin SMS femeile căsătorite atunci când partenerii lor de viaţă pun capăt relaţiei, informează BBC, preluat de Agerpres.

Mai multe femei avocat din Arabia Saudită au explicat că măsura va pune capăt aşa-numitelor "divorţuri secrete", prin care bărbaţii desfăceau căsătoria fără a-şi anunţa soţia.  Directiva va permite femeilor să îşi cunoască statutul marital real şi să îşi ceară drepturile după divorţ, inclusiv cel de pensie alimentară. Măsura vine în contextul în care numeroase femei au făcut apel la instanţe pentru că soţii puseseră capăt mariajelor fără ştirea lor, a declarant, pentru ziarul local Okaz, avocata Samia al-Hindi. Iniţiativa face parte din reformele promovate de prinţul moştenitor Mohammad bin Salman Al Saud, care a permis anterior femeilor să participe la meciurile de fotbal şi să lucreze pe posturi rezervate în mod tradiţional bărbaţilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-06Parerea ta...

FREACA MENTA
06 Ian 2019

SOARTA LUI UDREA
ANONIM
07 Ian 2019

si ce ne intereseaza pe noi ce fac animalele alea de arabi ? ziar ce kkt stiri de kkt
Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce nu importăm și terapie de șoc din Arabia Saudită De câțiva ani buni, nu a fost săptămână la noi în care să nu explodeze câte un scandal de corupție sau legat de problemele din justiție, în special despre protocoalele secrete și legalitatea completelor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție
07 Feb 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray