2020-07-04 15:44

Are cam 7.000 de puncte de date despre orice ființă umană. Anchetă: Se dorește limitarea Google

 |  14:28
Are cam 7.000 de puncte de date despre orice ființă umană. Anchetă: Se dorește limitarea Google

Departamentul de Justiție și o coaliție de procurori generali statali din SUA ar urma să acuze Google în următoarele luni, potrivit diverselor surse din media americană.

Departamentul de Justiție și o coaliție de procurori generali statali din SUA ar urma să acuze Google în următoarele luni, potrivit The Wall Street Journal, citat de The Verge. Informațiile se potrivesc cu comunicatele procurorului general al Statelor Unite, William Barr, care a spus că o decizie urmează să fie luată cândva în această vară. Procurorul general al statului Texas, Ken Paxton, a confirmat cronologia într-un comunicat pentru WSJ, spunând că „speră să existe o investigație terminată până în toamnă", chiar dacă nu a promis că vor exista acuzații sau nu.

Coordonare rar întâlnită

Procesul de investigare ar putea fi una dintre cele mai mari încercări ale Statelor Unite să reglementeze Google, printr-o coordonare rar întâlnită dintre autoritățile federale și statale. Compania americană a predat mai bine de 100.000 de documente către procurori, ca parte a probațiunii, iar cererile civile au fost servite unor serii de terți.

Principala concentrare a investigației constă în accesul rețelei de publicitate online a companiei Google, a spus Paxton, aceasta fiind nucleul economic al firmei. „Credem că Google are cam 7.000 de puncte de date despre orice ființă umană în viață", a explicat procurorul texan. „Ei controlează partea de cumpărare a publicității online, dar și partea de vânzare a pieței, iar noi suntem îngrijorați că au prea multă putere".

Contactați de The Verge, Google a refuzat să speculeze…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz